HIC
Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri12.rujna 2018.
ZAGREB
Obračun oružjem kao iz filmova

načelnik PU zegrebačke, Marko Rošić

U zagrebačkom naselju Vukomerec sinoč oko 19 sati došlo je do pucnjave u kojoj je oštećeno nekoliko automobila i jedna kuća. Ozlijeđenih osoba nema, a policija je privela sedam osoba.


Više građana alarmiralo je policiju oko 19 sati da je u Vukomercu u Porečkoj ulici došlo do pucnjave. Na teren su izašli pripadnici temeljne, interventne i specijalne policije, koji su do 21:30 priveli sedam osoba koje se dovode u vezu s obračunom. 

"Nema ozlijeđenih osoba, što je najvažnije da se malo umiri javnost i susjedi. Za sada privedeno sedam osoba i 10 osoba je u postupku privođenja u policijsku postaju, kako bi se razjasnile sve okolnosti ovog događaja. Za sada je utvrđeno da je oštećeno 7 vozila od vatrenog oružja", rekao je Marko Rašić, načelnik PU zagrebačke.

Dodaje da je najvjerojatnije riječ o obračunu dviju obitelji. "Navodno se radi o nekim njihovim neriješenim odnosima, financijskim potraživanjima. Sukob između tih obitelji postoji", kaže Rašić.

Iako se stanovnici naselja žale da je policija došla dosta kasno te da je sukoba tih obitelji bilo i ranije, a da policija nije ništa poduzela, Rašić kaže da priče o ranijim sukobima ne može potvrditi. "Sve ćemo istražiti pa ćemo vidjeti. Nije bilo nikakvog kašnjenja, vidite da nas ima dovoljno. Sve snage koje su nam potrebite, tu je temeljna, interventna i specijalna policija", rekao je Rašić.

Prema izjavama svjedoka i stanovnika naselja, riječ je o sukobu dvaju klanova koji traje već duže vrijeme. Oko 19 sati su se pripadnici jednog klana, koji stanuju nekoliko stotina metara dalje, dovezli automobilom pred kuću u Porečkoj ulici. Iz kuće su na njih zapucali, a četvorica iz automobila su uzvratila istom mjerom. Meci su pogađali okolne automobile, a neki od njih su padali i u dvorište škole koja se nalazi odmah preko puta.

Tragedija je izbjegnuta samo zbog toga što je nastava u školi još uvijek trajala u vrijeme pucnjave. Da je do obračuna došlo samo nekoliko minuta kasnije gotovo je sigurno da bi stradalo neko dijete. Zbog toga su neki roditelji već najavili da djecu neće slati u školu dok nadležni ne poduzmu sve da ih zaštite.

 

"Pogledao sam s balkona, vidio kako meci lete. Vidio sam osobe romske nacionalnosti kako trče s pištoljima po ulici. Djeca su vrištala, ljudi su bili na terasi… Katastrofa. Policija zna da taj sukob traje od nedjelje, već su par puta dolazili, ali nitko ništa ne poduzima. Roditelji su ogorčeni i pozivamo sve roditelje ovog naselja da ne šalju djecu u školu dok im se god ne bude mogla jamčiti sigurnost", rekao je za Novu TV jedan od susjeda.

Još je nekoliko okupljenih tvrdilo da njihova djeca neće ići u školu iz sigurnosnih razloga. Neki idu i korak dalje. "Želimo ovdje interventne vodove, neka se isele ove obitelji odavde jer teror ovdje traje otkad sam ja išao u ovu osnovnu školu. Ako država zakaže pokrenut ćemo građane da se ovaj slučaj riješi. Mojih troje djece ne ide u školu dok ovo ne bude kao na Beverly Hillsu, mora biti mir i tišina", kaže jedan od stanovnika naselja.

I nakon pucnjave atmosfera je u Porečkoj ulici bila usijana. Josipa Krajinović, reporterka Dnevnika Nove TV, koja se nalazi na mjestu događaja, javlja da je u jednom trenutku došlo i do naguravanja među okupljenima. 


dnevnik.hr/ HIC.hr
foto:screen