HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri
29.listopada 2018.
ZRAKOPLOVNA NESREĆE
Zrakoplov sa 188 putnika i članova posade se srušio u javansko more

zrakoplov Lion Air

Zrakoplov kompanije Lion Air iz Indonezije sa 188 putnika i članova posade srušio se nakon što je poletio iz Jakarte, prenose svjetski mediji.

Reuters prenosi kako je zrakoplov trebao otputovati iz Jakarte u grad Pangkal Pinang na otoku Sumatra, što je let od oko sat vremena.

Kontrola leta izgubila je kontakt sa zrakoplovom 13 minuta nakon polijetanja te je pao i nestao u moru gdje je, javljaju mediji, dubina 40 metara.

Predmeti poput slušalica i pojaseva za spašavanje pronađeni su u vodama u blizini mjesta gdje je Boeing 737 izgubio kontakt.

Na konferenciji za novinare održanoj nakon nesreće rečeno je kako su piloti zatražili hitno slijetanje odmah nakon polijetanja. Prema podacima ministarstva prometa, u avionu se nalazilo 188 osoba, 178 odraslih putnika, troje djece, dva pilota i pet članova kabinskog osoblja.

"Zasad ne znamo ima li preživjelih", rekao je čelnik indonezijske agencije za potragu i spašavanje Muhamad Syaugi na novinskoj konferenciji, dodajući da iz zrakoplova nije odaslan signal da je u nevolji.

Najmanje 23 vladina dužnosnika bila su u zrakoplovu za kojeg je glasnogovornik zračnih službi kazao da se pokušao okrenuti nakon što je izgubio kontakt.

"Ne usudimo se još reći koje su činjenice ili nisu", rekao je direktor Lion Aira Edward Sirait. "Zbunjeni smo i oko toga zašto se to dogodilo, budući da se radilo o novom zrakoplovu", dodao je.Lion Air najveća je privatna aviokompanija iz Indonezije koja operira na 126 aerodroma u Indoneziji, Singapuru, Vijetnamu, Maleziji i Saudijskoj Arabiji. Zajedno s tvrtkom-kćeri Wings Air, Lion Air se nalazi na listi kompanija kojima su zabranjeni letovi na području Europske unije, prenosi N1.

hrt.hr/ HIC.hr
foto:srednja.hr