HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri22.prosinca 2018.
Sudar vlaka i autobusa kod Niša, 5 osoba poginulo

sudar autobusa i vlaka kod Niša


Svjedočanstvo liječnika koji je spašavao ozlijeđene iz "autobusa smrti": Pokušavao je izvući njeno tijelo, a onda je shvatio užasnu istinu

Kliničkim centrom u Nišu odzvanjali su jauci i tužni vapaji obitelji kojima je javljeno da su njihova djeca poginula u stravičnoj nesreći u kojoj je vlak, u mjestu Donje Međurovo kod Niša, naletio na autobus i prepolovio ga .

Među 5 poginulih bilo je i dvoje srednjoškolaca. Troje pacijenata i dalje je životno ugroženo, ali tijekom noći nije došlo do pogoršanja, rakli su za Blic u Kliničkom centru u Nišu.

Djevojka (16) ima ozljede središnjeg živčanog sustava i operirana je, dok njezin vršnjak ima ozljede kičme, a 31-godišnji muškarac ozljede abdomena. Njihovo stanje se budno prati.

Pod kontrolom liječnika su i ostali ozlijeđeni putnici, no njihovo stanje je stabilno i nisu ugroženi. Vozač autobusa ima ozljede glave i prsa, i nalazi se u umjetnoj komi.

Liječnici i medicinsko osoblje koji su spašavali ozlijeđene u stravičnoj nesreći kažu da su prizori na licu mjesta bili potresni i jezivi. Jedan je liječnik iz Hitne rekao da mu je najteže bilo dok je izvlačio ženu koja je bila zarobljena ispod autobusa, piše Blic.

"Kad sam je počeo izvlačiti shvatio sam da izvlačim polovicu njenog tijela, a da je druga polovica ostala zarobljena", rekao je opisujući sav užas jučerašnje nesreće kod Niša.


Nesreća se dogodila u petak ujutro oko 7:30 na pružnom prijelazu u Donjem Međur0vu kod Niša.
"Autobus je bio presječen napola, a bio je pun srednjoškolaca. I ranije su se ovdje događale nesreće, pokrenuta je i peticija za postavljanje signalne rampe, ali od tog nema ništa", ispričao je jedan od svjedoka za N1 televiziju Srbija. 


dnevnik.hr/ HIC.hr
foto: