HIC https://made-in-croatia.com.hr/hr/proizvodi/drzavna-i-druga-obiljezja-drzavna-obiljezja-213
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama
vijkesti-crna kronika


hrvatski šah

Hrvatski šah, set

zastave-stalci-koplja

zastava na stalku


04.kolovoza 2022.
TEŠKA TRAGEDIJA U GRUDAMA , BiH
Rafalom iz kalašnjikova usmrtio dvije osobe a dvije osobe je ranio

Jozo Jasak


ubojic: Jozo Jasak

U pucnjavi koja se noćas dogodila u Gorici kod Gruda dvije osobe su ubijene, a dvije ranjene.

Napadač je uhićen, a sukob između aktera je postojao od ranije, prenijeli su mediji.

U ovom strašnom zločinu ubijen je i Velimir Bušić (60). Bušić je u Hercegovini bio poznat i kao poduzetnik, vlasnik je kompanije Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe. Bio je jedan od osnivača HDZ-a 1990 te nekadašnji zastupnik u Skupštini ZHŽ-a. Predsjednik HDZ-a BiH Ilija Cvitanović potvrdio je za "Avaz" vijest o smrti Velimira Bušića.

- Mogu samo osuditi to što se dogodilo, iskazati sućut obiteljima i izraziti žal za Velom. Vela je od prvog dana bio u HDZ-u 1990. Praktično je jedan od osnivača stranke. Bio je naš zastupnik od 2014. do 2018. godine. Bili smo u dobrim odnosima - rekao je Ilija Cvitanović.

Svjedok pucnjave koji se nalazio u kafiću, kazao je za N1 da je oko 20 minuta prije pucnjave jedna osoba počela bacati stolice i stolove.

“Nekoliko ljudi koji su sjedili u kafiću su odstranjeni i čuli smo prijetnje od te osobe da će se vratiti sa puškom. Kako sam jutros saznao ta je osoba problematična, ali ne znam da li je nešto ovakvo još uradio. Mene i mog nećaka je spasilo drvo iza kojeg smo se nalazili. Da ga nisam povukao sa sobom ne znam šta bi bilo s nama. Ispred mene su pala dvojica. Jedan je Velo (Velimir Bušić), poznati poduzetnik i Andro, čini mi se da mu je koljeno amputirano. Drugu dvojicu ne znam, samo iz priče”, ispričao nam je svjedok.

“Policija je došla jako brzo, ali Hitna pomoć je čini mi se malo zakazala jer ja sam ostao skoro 40 minuta nakon toga. Stvarno ne znam šta bi mogao biti motiv svega ovoga, ja ovdje ne živim 31 godinu, ali dolazim često. Ne mogu još doći sebi”, poručio je na kraju svjedok.


Ubojica Jozo Jasak je na mjestu događaja nočas oko 2 sata iza ponoći iza u caffe Zmaj u Grudama usmrtio 34-godišnjeg Matu Grizelja i 60-godišnjeg Velimira Bušića, a ranjeni su hitno prebačeni u SKB Mostar. Napadač je poznat mještanima jer je iz istog mjesta (Gorica-Sovići) kao i žrtve, a kako se doznaje i prije 20-ak godina u jednom obračunu je koristio bombu, javlja Hercegovina.info.
Strašni pokolj se dogodio nakon kratke svađe u lokalu povodom proslave sv. Stjepana, patrona lokalne župe. Jasak je nakon verbalnog obračuna otišao iz objekta te se vratio s automatskom puškom 'kalašnjikov' i pucao po više ljudi, a epilog strašnog napada je dvoje mrtvih i dvoje teško ranjenih.


- U Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar su iz Gruda, oko 3 sata ujutro, dovezene dvije muške osobe sa prostrijelnim ranama. A.G.(1997.) godine je zadobio lakše tjelesne ozljede te je hospitaliziran na Klinici za kirurgiju. Ž. G. (1949.) je hospitaliziran na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. On je zadobio teške tjelesne ozljede koje su opasne po život - navodi se u pripćenju za medije SKB-a Mostar. 

HIC.hr
foto:

 
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama