HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri


30.svibnja 2019.
STRADALI KOREANSKI TURISTI
U sudaru brodica u Budimpešti poginulo 7 a nestalo 19 osoba

Budimpešta, tragedija koreanskih turista

Najmanje sedam ljudi je poginulo, a 19 je nestalo kada se u srijedu u mađarskom glavnom gradu prevrnula turistička riječna brodica, izvijestila je mađarska državna televizija M1.

Nacionalna novinska agencija MTI navodi kako je brod prevozio 34 osobe, uključujući posadu, uglavnom turiste iz Južne Koreje.

Među nestalima je i najmanje jedno dijete, rekao je Lee Sang-moo glasnogovornik turističke agencije koja je koreanske turiste dovela u Mađarsku.

Brod 'Sirena' je bio privezan u blizini zgrade mađarskog parlamenta i navodno ga je pogodilo drugo turističko plovilo, a zatim se prevrnuo na rijeci, koja je preplavljena jakim strujama nakon oluje u Budimpešti.

Prema podacima mađarskog portala Index.hu, jedna osoba je pronađena više od tri kilometra od mjesta havarije. Bila je u teškom stanju, spasioci su primijenili proceduru oživljavanja te je osoba spašena. Potonula brodica pronađena je u 2:30 sati kod Margaretinog mosta.

U tijeku je akcija spašavanja u kojoj sudjeluje više desetina plovila, javljaju mediji. Sav riječni promet u Budimpešti je do daljnjega obustavljen, a jake struje kao i niska temperatura vode, koja iznosi tek 10 Celzijevih stupnjeva, jako otežavaju posao spasiocima.

- Situacija je ekstremna, ali ulažemo maksimalne napore, izjavio je jedan dužnosnik za lokalne medije, piše jutarnji.hr.

 


pogledajte galeriju Budimpešte iz jutarnjeg lista

hrt / HIC.hr
foto:hrt