HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
HIC-vijesti-gospodarstvozlatnici i srebrnjaci

Atena extra djevičansko maslinovo ulje

 

06.travnja 2021.
AVIO PRIJEVOZ
Croatia Airlines ostaje bez 10 međunarodnih linija

Croatia Airlines


Croatia Airlines povukla je iz prodaje 10 međunarodnih linija na kojima je prometovala u ljeto 2019. godine, prije izbijanja globalne pandemije, javlja portal Croatian Aviation

Radi se o međunarodnim linijama iz Zagreba koje je kompanija postupno uvodila od ljeta 2016. godine, te na kojima je prometovala sezonski, u ljetnom redu letenja. Većina linija bila je u prometu od travnja do listopada, no određene linije kretale su s operacijama ranije, u ožujku, te se nastavljale sve do prosinca.

Izgledno je da kompanija u nadolazećem ljetnom redu letenja neće obnoviti promet na čak 10 međunarodnih linija iz zagrebačke zračne luke, a to su linije prema Barceloni, Bukureštu, Lisabonu, Mostaru, Milanu, Pragu, Oslu, Stockholmu, Helsinkiju, St. Peterburgu.

Na linijama iz Barcelone i Lisabona trebale bi prometovati kompanije Vueling i TAP Portugal. Prema Milanu će prometovati Ryanair, a prema ostalim destinacijama (Bukurešt, Mostar, Prag, Oslo, Stockholm, Helsinki i St. Petersburg) zagrebačka zračna luka neće imati direktnih linija.

U prodaji su tek linije iz Zagreba prema Dublinu i Ateni (sa zaustavljanjem u Dubrovniku), no postavlja se pitanje hoće li Croatia Airlines u predstojećim tjednima povući iz prodaje i liniju prema Dublinu, koju je nakratko uvela upravo sada, oko blagdana Uskrsa. 

hrvatski šah, komplet

 

Kako piše Croatian Aviation, hrvatski nacionalni avioprijevoznik u ljetnom će redu letenja nastaviti prometovati prema nizu europskih destinacija iz Zagreba, uglavnom prema velikim europskim čvorištima (poput Amsterdama, Pariza, Frankfurta, Londona i sl.), no postavlja se pitanje zašto kompanija nije odlučila prometovati na određenim linijama na kojima nema konkurencije, barem uz minimalno dva tjedna leta u samoj špici sezone.

Dolaskom Rayanaira u Zagreb domaći avioprijevoznici stavljeni u nezavidan položajjutarnji.hr/ hic.hr
foto:

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre