HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama


hrvatski šah

Hrvatski šah, setzastave-stalci-koplja


zastava na stalku


 

 

 

02.kolovoza 2022.
STRADAO TIJEKOM GAŠENJA POŽARA KOD DUBROVNIKA
U Dubrovniku je danas Dan žalosti zbog smrti vatrogasca

Goran Komlenac

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković proglasio je utorak, 2. kolovoza Danom žalosti u Dubrovniku, povodom tragične pogibije42-godišnjeg pripadnika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Dubrovački vatrogasci Gorana Komlenca, objavio je u ponedjeljak Grad Dubrovnik.

Komlenac je stradao u nedjelju gaseći požar koji je izbio na području Orašca - Gromače kod Zatona Dubrovačkog. Iza njega je ostala supruga i dvoje djece.

Izraze sućuti obitelji uputili su predsjednici države, Vlade i Sabora, a ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković došli su u Orašac.

Komemoracija za Gorana Komlenca održat će se danas u 17 sati u Orašcu, a posljednji ispraćaj na tamošnem mjesnome groblju u 19 sati. 


Zbog pogibije kolege vatrogasci su u šoku, glavni hrvatski vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković kaže da najgore što se u vatrogastvu može dogoditi jest kada strada jedan od njih. On je bio velik čovjek, heroj vatrogastva, koji je davao sve od sebe za vatrogastvo. Ovom prilikom izražavam sućut njegovoj obitelji u ime svih vatrogasaca Republike Hrvatske. Sigurno će vječno živjeti u svim
vatrogascima, poručio je Tucaković.


Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova izjavio je kako je Komlenac bio jedan od najsposobnijih i najobučenijih vatrogasaca JVP-a Dubrovački vatrogasci, koji je poginuo kao heroj spašavajući druge. Doda je kako nas je "na najgori način podsjetio o kako se teškom i opasnom poslu radi, o ljudima koji su posvećeni spašavanju drugih ljudi i imovine".

- Ovdje su postrojbe odlično opremljene, ali ništa od toga neće nam vratiti Gorana". Kažu da vatrogasac, odlazeći na intervenciju, nikad ne može biti siguran hoće li se vratiti. Najčešće se vraćaju, ali dogodi se i smrtno stradanje. Teško je naći profesiju koja je toliko humana, a toliko opasna- Otežavajuća činjenica zbog koje smo svi potreseni je da je iza Gorana ostala supruga i dvoje male djece. Cjelokupni sustav od lokalne razine do Vlade učinit će sve da pomogne, poručio je.( HRT.hr)

Sumnja na podmetanje požara

Vatrogasci su u međuvremenu stavili pod nadzor požar u kojemu je poginuo njihov kolega. Vatra je zahvatila travu, nisko raslinje i gustu borovu šumu na površini od oko 90 hektara.

O samim okolnostima stradavanja preminulog vatrogasca, kao i o njegovu nestanku i pronalasku, te o potrazi, još se provode očevidne radnje. Nagađa se da je požar podmetnuo. Vatrogasci su, čim su stigli na mjesto događaja, primijetili su da je vatra započela s dva različita mjesta, razdvojena nekakvih 50 metara. Dakle, postojala je stanovita namjera za započeti požar, i nadam se da će istraga biti učinkovita", rekao je zapovjednik centra Javne vatrogasne postrojbe u Dubrovniku Stjepko Krilanović za dnevnik.hr

HIC.hr
foto:

 

Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre