HIC grbovi-500-10030.srpnja 2019.
HRVATI IZVAN HRVATSKE
Prijedlog bodovne liste za stipendiste hrvatskog jezila

studenti-index

Temeljem provedenog Javnog poziva za dodjelu stipendije za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2019./20, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje do 250 stipendija za akademsku godinu 2019./20.

Stipendija uključuje trošak tečaja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka ili Osijek), subvencioniranu prehranu do dva obroka dnevno, djelomičnu naknadu za smještaj u studentskom domu ili privatno u iznosu od 400 kn mjesečno.


Prijedlog bodovne liste kandidata utvrđen je sukladno uvjetima i kriterijima propisanim točkom 3. Javnog poziva, odnosno temeljem ukupnog broja ostvarenih bodova. Na Javni poziv koji je bio otvoren od 31. svibnja do 1. srpnja 2019. zaprimljeno je 490 prijava, od kojih je 303 uredno predanih u elektronički sustav. Povjerenstvo za provedbu Javnog poziva utvrdilo je 167 potpunih prijava

Stipendija uključuje trošak tečaja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka ili Osijek), subvencioniranu prehranu do dva obroka dnevno, djelomičnu naknadu za smještaj u studentskom domu ili privatno u iznosu od 400 kn mjesečno – ista se isplaćuje svim korisnicima koji su uspješno završili upisani semestar.


Prigovori

Protiv ovog Prijedloga bodovne liste kandidat može Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske podnijeti pisani prigovor elektroničkom poštom u roku od osam dana, zaključno sa 6. kolovozom 2019. godine, na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr.


Konačna bodovna lista i Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2019./20. objavit će se po okončanju postupka prigovora, a kandidati koji ostvare pravo na stipendiju bit će obaviješteni o datumu zaključivanja ugovora o stipendiranju.

Prijedlog bodovne liste kandidata za dodjelu stipendije za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2019./20. nalazi se u privitku.Ante Ćuvalo pozdravlja osnivanje Studija demografije i hrvatskog iseljeništva i osuđuje
napade istog u tjedniku "Novosti"
HIC.hr
foto:arhiv


HIC-oglas
Adresar Hrvata izvan RH


ADRESAR HRVATA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE
, naručite


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre