HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/

07.siječnja 2019.
GOSPODARSKA UDRUGA
Promjene na čelu australsko-hrvatske gospodarske komore
Golubić i Kurtovićna slici: Zvonimir Kurtović, dopredsjenik (lijevo) i Ivica Golubić, predsjednik AHGK (desno)

Na nedavno održanoj godišnjoj skupštini Australsko-hrvatske gospodarske komore (AHGK) za Novi Južni Wales izabran je novi upravni odbor. Davida Jakića, dosadašnjeg predsjednika zamijenio je 31-ogodišnji pravnik Ivica Golubić, koji je u Australiju došao prije 5 godina. Dopredsjednik AHGK je Zvonimir Kurtović.

Ivica Golubić po struci je magistar prava koji je u Australiju doselio 2013. godine. Danas živi i radi u Sydneyu kao menadžer za pravne poslove i nadzor proizvodnje u tvrtki Podravka. Golubić ima i svoju privatnu tvrtku Crokon koja se bavi poslovima vezanim uz Hrvatsku kao što su nekretnine, administracija i proces stjecanja državljanstva.

Prilikom osnivanja AHGK je slijedila uspješne primjere drugih bilateralnih komora RH, a takav način rada pokazao se vrlo uspješnim.

- Australsko-hrvatska gospodarska komora osnovana je 2015. godine i nakon pomalo dječjih i nesigurnih koraka stasali smo u uspješnu organizaciju. Same komore ne bi bilo bez ljudi koji su pokrenuli njeno osnivanje, a to su Zvonimir Kurtović, Hrvoje Petrišić, bivši generalni konzul RH u Australiji, te Damir Kušen bivši veleposlanih RH u Australiji – ispričao je novoizabrani predsjednik Australsko-hrvatske gospodarske komore, Ivica Golubić.

Jedan od najvažnijih projekata AHGK je organizacija dolaska predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u Australiju i svi popratni sadržaji koje je Komora provela u povodu dolaska predsjednice.

- Rad Komore usredotočen je na hrvatsku zajednicu u Australiji, ali naši partneri i članovi nisu samo oni hrvatskoga podrijetla i to je znak da smo prvenstveno gospodarsko-poslovna komora. Ponosni smo na naše hrvatsko podrijetlo, ali nam je drago da smo izvrsno prihvaćeni među australskom zajednicom – dodao je Golubić.

Australsko-hrvatska gospodarska komora u budućnosti će svojim projektima nastaviti povezivati hrvatske i australske poduzetnike te konkretnije u zajednicu uključiti australske poduzetnike hrvatskoga podrijetla.

- Naša komora ima potpisan sporazum sa Hrvatskom gospodarskom komorom te ćemo tijekom 2019. godine poboljšati našu suradnju. Uz to, želja nam je ostvariti nekoliko projekata sa drugim organizacijama iz Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike i Europe – dodao je Golubić.

Članovi Komore su australski poduzetnici hrvatskoga podrijetla, a potencijalni članovi mogu biti svi koji žele dati pozitivan doprinos radu Australsko-hrvatske gospodarske komore.

Komora organizira projekte povezivanja poduzetnika koji tijekom poslovnih sastanka i neformalnih oblika druženja ostvaruju poslovnu suradnju koja u budućnosti može pridonijeti povezivanju Australije i Hrvatske.  

AUDIO

HIC.hr
foto:facebook

HIC-oglas
Adresar Hrvata izvan RH


ADRESAR HRVATA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE
, naručite


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre