Broj 269-70. «««Povratak na sadrzaj

PRIJAVA ZA OPCINSKE IZBORE U BIH SAMO DO 19. STUDENOGA!

Kako se prijaviti za izbore u BiH

Pise: Ivo Lucic

Opcinski izbori u Bosni i Hercegovini odrzat ce se 8. travnja 2000. godine. Svi drzavljani Bosne i Hercegovine, ako zele izaci na izbore, moraju se obvezno registrirati. Glasovati se moze u BiH i u inozemstvu. Glasovanje u inozemstvu obavlja se putem poste. Krajnji rok za registraciju izvan BiH (prijam prijava!) je 19. studenoga 1999. godine.
Svaki drzavljanin Bosne i Hercegovine koji zeli glasovati postom mora ispuniti Obrazac za registraciju glasaca i osigurati presliku identifikacijske isprave te oboje poslati Odjelu za glasovanje izvan drzave.
          Prihvatljive identifikacijske isprave su osobna iskaznica, potvrda o drzavljanstvu, putovnica, izvadak iz maticne knjige rodjenih, potvrda o prebivalistu, vozacka dozvola, vojna iskaznica, izbjeglicki karton te putovnica sto ju je izdala strana vlada koja dopusta dvojno drzavljanstvo. Za prvih osam (gore navedenih) isprava smatrat ce se da su valjane ako su ih izdala ovlastena tijela vlasti u Bosni i Hercegovini (bilo u Federaciji Bosne i Hercegovine, bilo u Republici Srpskoj) ili vlasti bivse drzave Jugoslavije. Isprave koje su izdala ovlastena tijela vlasti Herceg Bosne ili Republike Bosne i Hercegovine prihvatljive su samo ako su izdane prije 14. listopada 1997. godine.
          Obrazac za registraciju moze se dobiti u veleposlanstvima i konzulatima Bosne i Hercegovine, u uredima medjunarodnih, vladinih i nevladinih organizacija koje se bave izbjeglicama i pitanjima migracije, na mjestima okupljanja drzavljana Bosne i Hercegovine te u novinama i casopisima koji su namijenjeni drzavljanima Bosne i Hercegovine.
          OSCE, koji organizira izbore, pozdravlja sve glasace i porucuje im da se za sve dodatne obavijesti mogu obratiti na dezurni telefon za registraciju za glasovanje izvan drzave (00387-71-292 405/407) svakim danom od ponedjeljka do subote (od 8 do 20 sati) ili na e-mail: ocvinfo@oscebih.org. Zahtjev za registraciju moze podnijeti svaki glasac koji je uspjesno registriran za glasovanje na prijasnjim izborima, a i svaki drzavljanin Bosne i Hercegovine koji se nikada nije registrirao za glasovanje na prijasnjim izborima u Bosni i Hercegovini i koji je navrsio 17 godina.
          Svakome ce se podnositelju prijave za kojeg se ustanovi da ima pravo glasovati poslati Potvrda o registraciji za glasovanje postom na
adresu naznacenu na Obrascu za registraciju.

Adresa Odjela za glasovanje izvan BiH:
OSCE-OCV / PF 529 / A-1041 Vienna / Austria
Broj faksa Odjela za glasovanje izvan drzave:
00387-71-292 414/415

«««Povratak na sadrzaj


|| Povratak na pocetnu stranicu || Stari brojevi || O nama ||

E-Mail:dom@hic.hr
Copyright © 1998, 1999 all rights reserved
Croatian Information Centre