HIC grbovi-500-100
vijesti-aktualno


05.ožujka 2021.
DRAMA U ZAGREBI I SISKU
U Zagrebu ženska osoba prijetila da imam bombu u stanu, u Sisku muškarac s bombom ušetao u školu

policijsko auto


U Zagrebu i Sisku danas su se odvijale dvije odvojene drame koje su na kraju okončane bez posljedica.

Zagreb
U centru Zagreba u Bauerovoj ulici danas nešto iza 12 sati zavladalo je opsadno stanje. Policija je poslala jake snage ispred zgrade u kojoj živi i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović . Na terenu je bilo najmanje 10 vozila i sve je bilo puno policije.

"Dobili smo dojavu o ženskoj osobi koja se najvjerojatnije želi samoozljediti i kojoj je, prema zasad dostupnim informacijama s terena, potrebna medicinska pomoć", kazali su u Policijskoj upravi Zagrebačkoj za RTL.hr. Kriza je riješena, a osoba koja je prijetila odvezena je kolima hitne pomoći.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja živi u istom ulazu, nije bila u stanu, jer volontira u Petrinji. U stanu nije ni njena obitelj. Naime, Grabar Kitarović je bila na Baniji i tamo je položila kamen temeljac za izgradnju kuće obitelji Radošević sa šestoro djece.

Sisak

Muškarac koji je oko podneva ušao u sisačku novu Strukovnu školu u kojoj su i neki županijski uredi rekavši da ima bombu, nakon čega je zgrada evakuirana, uhićen je u policijskoj akciji iza 13,30 sati.


Prema neslužbenim informacijama muškarac je tražio razgovor sa županom Ivom Žinićem

Muškarac S.Š. to je navodno učinio u treutku duševnog rastrojstva, a prijateljima je poslao poruku da je "zauzeta županija”. Do škole ga je navodno dovela prijateljica kojoj je rekao da ide predati donaciju.

Ravnatelj strukovne škole Ivica Beloglavec kazao je da je iz zgrade evakuirano 200 učenika strukovne škole, ali i gimnazije koji tu privremeno pohađaju nastavu jer je njihova škola oštećena u potresu.

Pred školu je, uz župana došao i ministar branitelja Tomislav Medved, a prema neslužbenim informacijama muškarac koji je rekao da ima bombu sin je poginulog hrvatskog branitelja.

Sisačko-moslavačka policija potvrdila je da je dojavu o muškarcu s bombom u školskoj zgradi zaprimila oko 12,15 sati. Mladić se na kraju predao policiji. (jutarnji.hr)

 

 


HIC.hr
foto:Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre