HIC grbovi-500-100


zastave-stalci-koplja

zastava na stalku

 

01.svibnja 2021.
USKRS PO JULIJANSKOM KALENDARU
Državni vrh pravoslavnim vjernicima čestitao Uskrs

Plenković,Milanović i JandrokovićP
redsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputili su čestitke vjernicima koji slave Uskrs po julijanskom kalendaru.


Čestotka predsjednika RH Zorana Milanovića

Važnost najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, oduvijek je bila u pronalaženju nadahnuća za život u uzajamnom poštovanju i jačanju univerzalnih vrijednosti solidarnosti i plemenitosti, poručio je predsjednik Milanović.

Istaknuo je kako je u vremenu obilježenom pandemijom i posljedicama potresa, mnogim našim sugrađankama i sugrađanima još potrebnija ta solidarnost i plemenitost, razumijevanje i pomoć cijeloga društva.

- Uskrsno ozračje pred nama neka potakne sve na poštivanje različitosti i promicanje zajedničke želje za dostojanstvenim životom svih ljudi u Hrvatskoj, pozvao je predsjednik.

Svim pravoslavnim vjernicima, našim sugrađankama i sugrađanima, želim sretan Uskrs. Hristos voskrese!, poručio je u čestitki predsjednik Republike.


Čestitka Andreja Plenkovića


Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u subotu uskrsnu čestitku vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, zaželjevši da im taj blagdan bude izvor snage i nadahnuća u ovim izazovnim vremenima.

- Svim našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti od srca želim sretan i blagoslovljen Uskrs, ispunjen mirom, zdravljem i obiteljskim zajedništvom. Neka vam bude izvor snage i nadahnuća u ovim izazovnim vremenima, stoji u čestitki hrvatskoga premijera.

- Uime hrvatske Vlade i osobno želim vam da nadolazeće blagdanske dane provedete u ozračju nade i radosti sa svojim bližnjima. Sretan Uskrs, Hristos vaskrse!, poručio je premijer Plenković vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.Čestitka Gordana Jandrokovića

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u subotu čestitku vjernicima u Hrvatskoj koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, zaželjevši da im proslava Kristova uskrsnuća donese mir i snagu te ispuni vjerom, ljubavlju i nadom.

Uime Hrvatskoga sabora i osobno svim vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke u povodu blagdana Uskrsa. Neka vam proslava Kristova uskrsnuća donese mir i snagu
te ispuni vjerom, ljubavlju i nadom."

- U vremenu pandemije i velikih izazova s kojima smo suočeni, najveći kršćanski blagdan posebno nas nadahnjuje na širenje zajedništva, osnaživanje solidarnosti i razumijevanja među ljudima. Uskršnja poruka poziva na brigu za čovjeka, činjenje dobrih djela i međusobno pomaganje. Vođeni tim mislima,
još jednom želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs tradicionalnim pozdravom "Hristos vaskrse!", stoji u uskrsnoj čestitki predsjednika Hrvatskoga sabora vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru

HRT.hr/ HIC.hr
foto:Davor Pongračić / Damir Krajač / Goran Mehkek / Hanza Media
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre