HIC zastave-stalci-koplja
vijesti-svijet


made in croatia, suveniri


04.ožujka 2020.
MIGRANTIMA UCJENJUJE EUROPU
Erdogan traži da EU podrži njegovo djelovanje u Siriji

Erdogan

Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je da bi Europska unija trebala podržati turske inicijative za rješavanje sukoba u Siriji ako želi da se migrantska kriza privede kraju.

- Ako europske zemlje žele riješiti problem, tada bi trebale podržati političke i humanitarne napore Turske u Siriji, rekao je Erdogan.Njegove su izjave slijedile u trenutku kada novi val migranata pokušava iz Turske prijeći u Europu, nakon odluke Ankare da otvori svoje granice s Grčkom.

U govoru u Ankari turski je predsjednik europske zemlje optužio za "kršenje" ljudskih prava jer "premlaćuju, priječe iskrcavanje i čak pucaju" na migrante koji se pokušavaju dočepati Europe. Atena je demantirala optužbe Turske da je ubila nekolicinu migranata koji su pokušavali prijeći na grčki teritorij.

Turska, koja nastoji ishoditi pomoć Zapada za svoje djelovanje u Siriji u odnosu na režim u Damasku i njegovu saveznicu Rusiju, otvorila je u petak granicu s Grčkom kako bi migrantima koji se nalaze na turskom teritoriju omogućila da krenu prema Europi.

Više europskih čelnika osudilo je taj potez Ankare, optuživši tursku vladu za ucjenu. Danas poslijepodne sastaju se Erdogan i predsjednik Vijeća EU-a Charles Michel.


Turska pustila 75000 migranata preko granice put Europe

Ergodan zaprijetio Europi novim valom migranata


HIC.hr
foto:

 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre