HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
22.siječnja 2020.
HRVATSKO PREDSJEDANJE VIJEĆEM EU-a
U Zagrebu se održava sastanak EU ministara pravosuđa i unutarnjih poslova

sveučilišna knjižnica u Zagrebu


U sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, u Zagrebu se danas održava prvi neslužbeni sastanak na ministarskoj razini.

Ministri pravosuđa će u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici raspravljati o napretku i budućnosti područja slobode, sigurnosti i pravde, jačanju edukacije u pravosuđu te o važnosti pravosudnih mreža u građanskim i trgovačkim predmetima.

Sastanak je najavio predsjedatelj - hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Na radnom sastanku razgovarat će se o području sloboda, sigurnosti i pravosuđa s naglaskom na pravosuđe, a potom je i radni ručak.

Ministar Bošnjaković i drugi ministri obratit će se i javnosti putem poslijepodnevne konferencije za medije.

Od 22 (podne) do 24. siječnja u popodnevnim satima u Zagrebu se očekuju manje poteškoće i povremeni kraći zastoji u cestovnom prometu. To se posebice odnosi na prometnice i prilazne pravce prema Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman, oko Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, te u centru grada Zagreba. Policijska uprava zagrebačka moli građane za strpljenje.

Kako stoji u rasporedu sastanaka 23. i 24. siječnja, dolasci u NSK predviđeni su od osam do deset ujutro, dok se završetak sastanaka i odlasci očekuju oko 17 sati pa su to razdoblja u kojima su mogući zastoji.hrt/HIC.hr
foto: hic