ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (2700 adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

Hrvatski iseljenički adresar

 

 

 


09.ožujka 2015.
KOMOPANIJE
Kutinskoj Petrokemiji odblokirani poslovni račun.

Kutinska Petrokemija u ponedjeljak je objavila da su joj odblokirani poslovni računi nakon što je jednokratnim vraćanjem duga omogućena normalizacija odnosa s Hrvatskom poštanskom bankom (HPB).
"Uprava Petrokemije uložila je maksimalne napore da udovolji zahtjevu HPB-a za jednokratnim vraćanjem potraživanja po regresnom dugu za jednog od dugoročnih kupaca Petrokemije. Jednokratnim vraćanjem duga omogućena je normalizacija odnosa s HPB-om čime je došlo do deblokade poslovnih računa Petrokemije", navodi se u priopćenju.

Iz ovekompanije ističu kako je, unatoč činjenici da je Uprava kutinske tvrtke ponudila HPB-u prihvatljivi model za rješenje nastalog duga, HPB u petak, 6. ožujka provela blokadu poslovnih računa Petrokemije.

"Uprava Petrokemije ponovno napominje da do navedene blokade nije trebalo doći jer je bilo ponuđeno prihvatljivo rješenje za osiguranje potpunog pokrivanja potraživanja HPB", naglašavaju iz kutinske tvornice umjetnih gnojiva.

Ponavljaju kako su osigurane dovoljne količine mineralnog gnojiva za proljetnu sjetvu te da ni na koji način u ovom važnom dijelu godine nije dovedena u pitanje opskrba hrvatske poljoprivrede.

"Uprava isto tako ističe da je u tijeku realizacija revizije programa restrukturiranja i financijske konsolidacije Petrokemije 2015.-2019. kojim bi se trebalo stabilizirati poslovanje društva, a za njegovu daljnju realizaciju nužno je potrebno razumijevanje i podrška financijskih institucija i opskrbljivača prirodnoga plina", zaključuje se u priopćenju Petrokemije.

To je priopćenje uslijedilo nedugo nakon što su iz kutinske tvrtke izvijestili da će poduzeti sve potrebne mjere za što brže rješavanje problema s HPB-om kako bi mineralno gnojivo bez poteškoća došlo do krajnjih korisnika.

Stožer za obranu kutinske Petrokemije je u petak navečer upozorio da je ranije taj dan Hrvatska poštanska banka blokirala račune Petrokemije te zatražio da se blokada računa ukine u ponedjeljak, 9. ožujka, radi nastavka redovne proizvodnje i opskrbe tržišta.

Iz Stožera su u ponedjeljak također izvijestili da je danas riješena blokada računa Petrokemije te da je do toga došlo maksimalnim naporima Uprave da udovolje zahtjevima HPB-a.

"Ovime je osigurana daljnja opskrba hrvatskog tržišta neophodnim količinama mineralnih gnojiva", navodi se u priopćenju Stožeraizvor:dnevnik.hr /hic

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre