ADRESAR HRVATA
IZVAN RH-2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

Hrvatski iseljenički adresar

 

 

 


01.lipnja 2015.
KOMPANIJE
Tvornica duhana Rovinj (TDR) prodana Britishu American Tobaccu

TDR

British American Tobacco(BAT) kupio je Tvornicu duhana Rovinj za 505 milijuna eura, izvijestila je rovinjska Adris Grupa jutros na Zagrebačkoj burzi.

Kupoprodajni ugovor su u subotu, 30. svibnja u Londonu potpisali predsjednik Uprave Tvornice duhana Rovinj, ujedno i član Uprave Adris grupe, Mato Zadro i predstavnici kompanije British American Tobacco. Ta multinacionalna kompanija osim TDR-a postaje i vlasnik ostalih tvrtki u sastavu Adrisove duhanske strateške poslovne jedinice – Istragrafike, Hrvatskih duhana te maloprodajnih lanaca iNovina i Oprese.

Transkacija nakon odbitka obveza TDR-a iznosi 505 milijuna eura. Riječ je o jednom od najvećih preuzimanja u hrvatskom biznisu.Kako stoji u ugovoru, novi se vlasnik obvezuje zadržati proizvodnju u Kanfanaru najmanje pet godina od trenutka preuzimanja, te osigurati dodatnih 50 milijuna eura u slučaju prijevremenog zatvaranja tvornice.

- Zadovoljni smo postignutim omjerom vrednovanja TDR-a i zaštite  naših radnika. No, smatram iznimno važnom činjenicu da je ugledna kompanija prepoznala dodatnu vrijednost u našem integriranom poslovnom modelu koji uključuje otkup i preradu duhana, proizvodnju cigareta, ambalaže, distribuciju i maloprodaju. Za sve nas, važno je da će proizvodnja u Kanfanaru biti nastavljena i da će radna mjesta biti sačuvana – istaknuo je predsjednik Uprave TDR-a Mato Zadro.

Preuzimanje je rezultat višemjesečnih pregovora i dubinskog snimanja TDR-a u kojem je sudjelovalo još nekoliko velikih multinacinalnih kompanija iz svjetskog duhanskog biznisa. Konačni postignuti iznos od 505 milijuna eura znatno je veći od procjena o preuzimanju koje su se kretale između 1,7 i 2,7 milijardi kuna. Preuzimanje TDR-a ujedno je i veliki povratak BAT-a u Hrvatsku iz koje su otišli prije deset godina. Riječ je o multinacionalnoj kompaniji koja godišnje proizvede više od 600 milijardi cigareta. U 2014.godini imali su prihode od 14 milijardi funti.hic
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre