ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (2700 adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

Hrvatski iseljenički adresar

 

 

 


23.svibnja 2015.
PREDSTVILI SE U LONDONU
Hrvatske tvrtke oduševile investitore, sklopljeni prvi poslovi.

Deset hrvatskih tvrtki u Londonu se predstavilo pred britanskim investitorima. Prezentirali su svoje ideje, od najmodernijeg električnog bicikla na svijetu do inteligentnog sustava rasvjete. Neki su već sklopili i poslove, ali većina ulagača, impresionirana idejama - ipak sve mora dobro analizirati.

Jedna sretna tvrtka iz Hrvatske, imena 'Reflecta' sa svojom je pametnom, bežično povezanom industrijskom rasvjetom koja drastično smanjuje račune prije nekoliko dana otišla u London. A vratila s
e s novim britanskim partnerom i već dogovorila suradnju."Defintivno bi to bio izlazak na novo tržište, sa proizvodom koji bi bio finaliziran krajem godine, dakle pričamo o vanjskoj rasvjeti za javne površine", rekao je Vladimir Blekićiz Reflecte. 

I njih i ostale iz publike je pratio i Richard Segal, londonski predstavnik američke investicijske banke Jefferies, spremne za ulaganje u start upove."Oni su željni posla, entuzijastični, imaju sjajne ideje, samo je pitanje kada mogu doći do sljedeće razine i uspjeti na svjetskoj pozornici", pun je pohvala bio Segal iz Jefferies International Limiteda.

Neki poput Visiobikea već prodaju i u Europi i u Americi, aplikacija Liana za povezivanje iseljenika skida se u više od 100 zemalja, no svi ovi poduzetnici u Bloombergu su tražili još novca. 

"Bilo je dobro, puno energije. Puno dobrih inženjera je u Hrvatskoj, ali natjecanje je ovdje snažno. Startupovi nam dolaze iz cijelog svijeta, a svi ovi koje smo večeras vidjeli su kvalitetni", izjavio je Christopher Law iz Bloomberga. 

I mogli bi privući dio kapitala kojeg u Cityju ima na pretek, uvjeren je veleposlanik u Londonu."City je središte europskog poslovnog svijeta. Naša suradnja s Velikom Britanijom nije usmjerena na to da nam Englezi dođu raditi automobile ili graditi tvornicu, već da dobijemo sredstva da ono što mi imamo kod kuće - možemo razvijati dalje", izjavio je hrvatski veleposlanik u Londonu Ivan Grdešić. 

Ako se jedna od deset hrvatskih priča vrati s investiticijskim ugovorom - londonski je izlet uspio.

"Naravno, sad je pitanje je da li će se netko odlučiti za suradnju, ali projekti koji su se ovdje prezentirali imaju perspektivu, siguran sam, gotovo pa svi", optimističan je ministar poduzetništva Gordan Maras. 

Perspektivu da se njihovo ime i proizvod prošire i ovdje na otoku.

 

RTL/HICVijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre