HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
HIC-vijesti-gospodarstvo

Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri


 

29.travnja 2019.
ULAGANJE U HRVATSKA BRODOGRADILIŠTA
U Hrvatsku stigli potencijalni kineski investitori, susret s premijerom Plenkovićem

potencijalni kineski investitoti u brodogradnju

Izaslanstvo kinekse kompanije na čelu s predsjednikom uprave China Shipbuilding Industry Corporation Huom Wenmingom stigli su u Zagreb.
Na Markovom trgu ih je dočekao premijer Andrej Plenković a na sastanku sudjeluju i ministri i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar financija Zdravko Marić i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Na sastanku su i predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić te direktor 3. maja Edi Kučan.

Riječ je o jednoj od najvećih kineskih brodograđevnih kompanija, koji su došli u Hrvatsku obići brodogradilišta Uljanik i 3. maj. Dolazak kineske delegacije uslijedio je nakon nedavnog posjeta kineskog premijer Li Keqianga Hrvatskoj.

Ministri su u kratkim izjavama prije sastanka tek poručili da je riječ o prvom sastanku, a ministar Horvat najavio da će izjave biti nakon sastanka. Ministar financija je na upite što očekuje od sastanka i je li optimist rekao kako je uvijek optimist, ali i da nema nikakva očekivanja prije nego što se odradi sastanak s kineskim izaslanstvom.

- Ja osobno nemam nikakva očekivanja. (...) Uvijek sam optimist, ali ne samo na tom području nego i na bilo kojem drugom, rekao je Marić, dodajući kako ne želi stvarati nikakva pretjerana očekivanja prije razgovora s Kinezima.
Vidjet ćemo. Sve opcije su otvorene, tek je kratko odgovorio Tolušić na upite novinara pred početak sastanka.

Premijer Plenković je ranije ovog mjeseca najavio dolazak kineskog izaslanstva u Hrvatsku i njihov posjet brodogradilištima u Puli i Rijeci. Naime, predsjednika uprave te brodograđevne kompanije kontaktirao je kineski premijer Li Keqiang prigodom svog boravka u Hrvatskoj u prvoj polovici travnja, kada je u Dubrovniku nazočio i summitu "16+1", a nakon što je s Plenkovićem razgovarao o stanju o hrvatskoj brodogradnji.

Nakon Zagreba kineska delegacije će posjetiti Rijeku i Pulu i obići brodogradilišta 3.Maj i Uljanik.


hrt/ HIC.hr
foto:vlada.hrvezane vijesti

Hrvatski i kineski premijer posjetili gradilište Pelješkog mosta

Kinezi zainteresirani za 3.Maj i Uljanik

Europski sindikati pružaju podršku radnicima Uljanika

Brodosplit je Uljanikov strateški partner

Policija privela 12 osoba vezano za poslovanje Uljanik grupe

Ministar Marić: Uljanik će državu stajati 4,2 milijarde kuna

Radnici riječkog 3. maja izašli na ulice 
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre