ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (tiskani)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
Hrvatski iseljenički adresar


14.svibnja 2015.
KOMPANIJE
Uljanik grupa gradi 20 novih brodova, traže radnike

izgradnja brodova

Uljanik grupa potpisala je ugovore za gradnju 2 nova broda za prijevoz automobila sa norveškom grupacijom Siem Shipping. Riječ je o brodovima velikog kapaciteta koji će na 13 paluba moći prevoziti 7.000 automobila, a nastavak su serije od tri istovjetna car-carriera koje su Puljani sa istim naručiteljem ugovorili u rujnu prošle godine.

Ovime se sjevernojadranski brodograditelji, a naročito pulski, ponovno vraćaju u segment gradnje car-carriera u kojem su prije desetak godina držali značajan udio na svjetskom tržištu.
Iz Pule ističu kako je riječ o značajnom poslu za cijelu grupu jer, napominju, brodovi će se graditi i na pulskim i na riječkim navozima.

Knjiga narudžbi cijele Uljanik grupe popela se na ukupno 20 srednje i vrlo složenih brodova, piše Novi list, čime su popunili kapacitete do polovice 2018. godine. Taj novi poslovno-proizvodni ciklus, kako ga detektira direktor Uljanikove tvrtke Poslovno-informacijski sustavi Hrvoje Markulinčić, svoj će puni zamah početi poprimati u rujnu ove godine, a u ovom su trenutku u Uljanik grupi intenzivirali i nastojanja u cilju pridobijanja mladih i stručnih kadrova.

"Za složene brodove kakve imamo u našoj knjizi narudžbi, među kojima je nastavak programa dredgera i kabelopolagača za Jan De Nula, potom off-shore platforma, samoiskrcavajući bulk-carrier, aktualni car-carrieri, brod za prijevoz žive stoke, ro-pax za Kaspij ili, pak, tankeri za prijevoz asfalta, potrebni su nam visoko kvalificirani proizvodni radnici, ali i visokoobrazovani stručnjaci, inženjeri", kaže Markulinčić. Nakon više godina pauze i obustave zbog poznate 'suše' i krize na navozima, u Uljanik grupi sada ponovno pokreću program stipendija.

"Za studente, prvenstveno brodogradnje, ali i ostalih studija tehničkih fakulteta, početne bi se stipendije trebale kretati oko 1.600 kuna dok će za one sa boljim ocjenama iste biti i značajno veće. Za studij brodogradnje gotovo da nemamo limita u broju stipendija", ističe Markulinčić oko ponovno aktualizirane incijative za privlačenje mladih i visokokvalificiranih kadrova u pulsko i riječko brodogradilište.

Novi list neslužbeno doznaje da će samo u Uljanik grupi trebati 500 kvalificiranih radnika.

(poslovni.hr/hic) 
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre