Gospodarstvo

Hrvatsko gospodarstvo poraslo 2,8 posto u odnosu na prošlu godinu

BDP
Hrvatsko gospodarstvo poraslo je u drugom tromjesečju ove godine 2,8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je nešto brži rast nego u prethodnom kvartalu i veći nego što se očekivalo, a tehnički ministar financija Zdravko Marić ocijenio je da takav rast i turistička sezona dižu Vladinu projekciju gospodarskog rasta prema razini od 2,5 posto.(Hina)

Opširnije: Hrvatsko gospodarstvo poraslo 2,8 posto u odnosu na prošlu godinu

Dogovorena gospodarska suradnja Hrvatske i Kazahstana vrijedna 260 milijuna eura

Kolinda Grabar Kitarović Kazahstan
U Uredu predsjednice potpisani su ugovori i sporazumi o suradnji između hrvatskih i kazahstanskih tvrtki u nazočnosti Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i veleposlanika Republike Kazahstana u Republici Hrvatskoj Aslana Mussina, priopćeno je iz Pantovčaka.(Hic.hr)

Opširnije: Dogovorena gospodarska suradnja Hrvatske i Kazahstana vrijedna 260 milijuna eura

Orešković: Presretan sam zbog rasta BDP-a, idemo naprijed!

Orešković
Ja sam presretan. Nadam se da se konačno pozitivne vijesti mogu proširiti. Dosta dugo govorim da sam optimist. Vidimo da izvoz raste, da se klima mijenja. Rast od 2,7 posto je pozitivan indikator i ako BDP raste 2,7 posto to onda znači da ćemo imati pozitivne učinke što se tiče duga i deficita", izjavio je hrvatski premijer Tihomir Orešković u Parizu, gdje boravi u dvodnevnom radnom posjetu.(Hic.hr)

Opširnije: Orešković: Presretan sam zbog rasta BDP-a, idemo naprijed!

'Ovo bi moglo zaustaviti odljev mozgova!'

Marić
Najavu iz Vladinih krugova da bi se u sklopu porezne reforme mogla ukinuti najviša stopa poreza na dohodak od 40 posto pozdravio je dobar dio hrvatske javnosti. Ukidanje stope od 40 posto, gotovo uglas ističu sugovornici s kojima smo razgovarali, nužan je korak u jačanju hrvatske konkurentnosti, ali i u zadržavanju kvalificiranih kadrova u zemlji.(Jutarnji.hr)

Opširnije: 'Ovo bi moglo zaustaviti odljev mozgova!'

Otkriveni dokumenti iz sporazuma o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom sporazumu (TTIP) potvrđuju velike rizike za okoliš

klimatske promjene
Jučer je Greenpeace Nizozemske objavio tajne dokumente iz pregovora o TTIP-u na stranici www.ttip-leaks.org. Time se pokazalo kako su okoliš, sigurnost hrane i klima stavljeni na pregovarački stol. Greenpeace traži da se pregovori zaustave kako bi građani mogli dati svoje mišljenje o tekstu sporazuma koji se direktno tiče 800 milijuna ljudi koliko ih danas živi u EU i SAD.(Hic.hr)

Opširnije: Otkriveni dokumenti iz sporazuma o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom sporazumu (TTIP)...

'LNG terminal na Krku - projekt u visokoj fazi zrelosti'

Tomislav Panenić
LNG terminal na Krku u posljednje je vrijeme izazvao povećanu pozornost u medijima. Prema najavi ministra gospodarstva Tomislava Panenića, Vlada počinje graditi plutajući terminal za prirodni ukapljeni plin na Krku. Do kraja godine odlučit će se o poslovnom modelu gradnje, a terminal bi trebao početi raditi u roku od dvije godine. S druge strane skupina stranih i domaćih investitora izvijestila je kako je na Krku kupila zemljište na kojemu namjerava sagraditi kopneni LNG terminal.(Hrt.hr)

Opširnije: 'LNG terminal na Krku - projekt u visokoj fazi zrelosti'

Orešković: Do kraja godine smanjenje parafiskalnih nameta za 330 milijuna kuna

Tihomir Orešković
Premijer Tihomir Orešković najavio je da će se do kraja ove godine dodatno smanjiti parafiskalni nameti tvrtkama u visini 0,1 posto BDP-a ili za oko 330 milijuna kuna te će se uvesti zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra. Uvođenje zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra ključna je reforma jer će ubrzati mnoge druge odluke od strane države(Hina)

Opširnije: Orešković: Do kraja godine smanjenje parafiskalnih nameta za 330 milijuna kuna

Poduzetnice i ministar Darko Horvat zajedno za učinkovitu suradnju, a protiv represije državnih inspekcija

Milano Patrizia i Sanela Dropulić
Na margini održanog prvog Kongresa samozaposlenih poduzetnica Hrvatske 8. ožujka 2016., koji je okupio više od 200 žena iz cijele Hrvatske, uz gošće iz susjednih država, održan je konstruktivan dijalog između Darka Horvata, ministra poduzetništva i obrta te poduzetnica. Razmjena iskustava, razgovor o problemima, komentari i prijedlozi koji su izneseni urodili su i konkretnim prvim potezima zajedničkog rada na poboljšanju uvjeta poslovanja u Hrvatskoj za sve poduzetnice i poduzetnike.(Hic.hr)

Opširnije: Poduzetnice i ministar Darko Horvat zajedno za učinkovitu suradnju, a protiv represije državnih...

Pretraživanje HIC-a

Made in Croatia

HIC na Facebooku

Adresar Hrvata izvan RH

Nekretnine - prodaja

Gornji Vakuf Vikendica na Kupresu Apartmani na Viru Stan u Zagrebu

Administriranje