10. srpnja 2014.
Propao Rubelj! Zatvoreno svih 17 pečenjarnica, građani ostali bez poznatih ćevapa
Među posljednjim zatvorenim Rubeljevim pečenjarnicama one su na Dolcu, Branimirovoj tržnici te na Kvatriću u kojima su se u lipnju pekli posljednji ćevapi
Poznatom lancu pečenjarnica, tvrtki Rubelj grill, odzvonilo je. Lokali koje su imali u Zagrebu i onaj jedini u Slavonskom Brodu zatvoreni su, a cijeli je slučaj preuzeo stečajni upravitelj Eduard Miščević.
Među posljednjim zatvorenim Rubeljevim pečenjarnicama one su na Dolcu, Branimirovoj tržnici te na Kvatriću u kojima su se u lipnju pekli posljednji ćevapi. Naime, 16. lipnja ključ je stavljen i u zadnju pečenjarnicu. Poslovni problemi poslovnog carstva Rubelj grilla počeli su s prvim godinama krize, a od ukupno 17 pečenjarnica, koliko su ih imali u Zagrebu, prva je zatvorena 2011. godine.
Još te godine Zlatko Milovac, suvlasnik tvrtke koja se u Zagrebu prometnula među vodeće u toj djelatnosti, objašnjavao je kako je riječ samo o prolaznoj krizi te poručio da će se tvrtka oporaviti u kratkom periodu.
Koliko je djelatnika zbog zatvaranja poslovnica ostalo bez posla i kako teče cijeli stečajni postupak, jučer nismo uspjeli doznati. Naime, stečajni upravitelj nije se javljao na telefon, a njegova tajnica pravdala ga je obvezama na sudu.

Ništa rječitiji nisu bili ni u samoj tvrtki, u odjelu računovodstva koji još jedini radi. Rubelj je, naime, malo po malo zatvarao vrata svojih pečenjarnica i još početkom ove godine poslovalo je ukupno njih devet u kojima je posla bilo za stotinjak djelatnika. Cijela povijest najpoznatijih ćevapa u Zagrebu kreće još prije 36 godina kada je posao pokrenuo Ivan Rubelj, a tek 1997. godine poslovanje je preuzeo njegov brat Ante Rubelj koji je od tvrtke izgradio brend te uspješno pokrenuo lanac pečenjarnica.
Nakon njegove smrti, doznajemo, počeli su prvi poslovni problemi, a nakon zatvaranja baš svih pečenjarnica jasno je – poslovanju je došao kraj.
Stela Lechpammer, Večernji list

HIC-oglas
Adresar Hrvata izvan RH

NOVO !!!
ADRESAR HRVATA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE
, naručite
512 stranica, 2700 rijetko dostupnih adresa

 

 

 


 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre