Made-in-Croatia

 

24. lipnja 2014.
Bratušek zabrinuta dugim postupkom prodaje Mercatora
Slovenska premijerka u odlasku Alenka Bratušek zauzela se u ponedjeljak za uvažavanje širih aspekata prilikom odluke Nove Ljubljanske banke (NLB) o prodaji Mercatorovih dionica koncernu Agrokor i izrazila zabrinutost duljinom postupka prodaje Mercatora.
"Odluku o prodaji NLB mora prihvatiti s potpunom i velikom odgovornošću, ne samo glede same banke nego u prvom redu i u pogledu očuvanja radnih mjesta", rekla je Bratušek u izjavi novinarima.

"Postupak prodaje Mercatora vuče se već godinu dana, a uvjeti prodaje se mijenjaju, što nas ispunjavca zabrinutošću", rekla je Bratušek.

NLB u potpunom je vlasništvu države, a ima oko 10 posto dionica Mercatora, a dio je prodajnog konzorcija koji je s Agrokorom lani potpisao kupoprodajni ugovor o prodaji svojih dionica. U ponedjeljak je trebala biti održana sjednica nadzornog odbora NLB-a, ali je odgođena do daljnjega.

Nekoliko dana pred predviđenu transakciju, odnosno prodaju 53 posto dionica Mercatora koncernu Agrokor koja bi trebala biti zaključena kroz nekoliko dana, odnosno do kraja lipnja, u Sloveniji je to opet postala izrazito važna politička tema.

Vlada je prošlog tjedna naložila Slovensklom državnom holdingu koji upravlja portfeljem državne imovine da i dalje prati "rizike" spomenute operacije, a sindikati su od vlade zatražili da se prodaja Mercatora odgodi.

Guverner slovenskie središnje banke Boštjan Jazbec u ponedjeljak je izjavio da su rizici u vezi prodajnog postupka Mercatora takvi da se mogu kontrolirati i to, kako je dodao, ber obzira bude li prodaja izvedena ili ne. Business.hr

HIC-oglas
Adresar Hrvata izvan RH

NOVO !!!
ADRESAR HRVATA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE
, naručite
512 stranica, 2700 rijetko dostupnih adresa
 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre