Hrvati izvan Domovine

Meeting G2 konferencija, poslovna domovinska i iseljena Hrvatska zajedno

G meeting
U kongresnom centru Zagreb od 10. – 12. listopada održat će se druga konferencija poslovne i iseljene Hrvatske Meeting G2. Organizator konferencije je Forum Zagreb čiji su idejni začetnici uspješni poslovni Hrvati Māra i Josip Hrgetić. U Zagreb su se preselili iz Čilea. U timu ovog projekta su Hrvati koji su doselili i oni koji su rođeni u Hrvatskoj.(Hia)

Opširnije: Meeting G2 konferencija, poslovna domovinska i iseljena Hrvatska zajedno

Proslava hrvatskog etnološkog i kulturnog naslijeđa

Folklor
Folklorna skupina “Kardinal Stepinac” - Calgary bio je domaćin 39-og Hrvatskog Folklornog Festivala Zapadne Kanade. Sudeći po broju sudionika ove festivalske fešte i razini profesionalnosti koju su pokazali svi plesači i pjevači, usudila bih se reći da je ovo bio jedan on najboljih festivala do sada. Bilo nam je drago ugostiti sve gostujuće grupe ove značajne kulturne manifestacije koja je prvenstveno proslava hrvatskog etnološkog i kulturnog nasljeđa iseljenih Hrvata i hrvatske kulturne baštine.(hic.hr)

Opširnije: Proslava hrvatskog etnološkog i kulturnog naslijeđa

Hrvatski Folklorni festival u Calgariju

Folklor
Folklorna skupina“Kardinal Stepinac” Calgary , domaćin je ovogodišnjeg 39-g Hrvatskog Folklornog Festivala Zapadne Kanade 20. 05 - 22. 05 2016, vrlo značajne kulturne manifestacije iseljenih Hrvata. Ovogodišnji festival je, kao i mnogi prijašnji, prvenstveno proslava hrvatskog etnološkog i kulturnog nasljedja a Calgary će još jednom biti prošaran i preplavljen prekrasnin nošnjama lijepe naše domovine.(Hic.hr)

Opširnije: Hrvatski Folklorni festival u Calgariju

71. obljetnica Bleiburške tragedije i komemoracija blaiburškim žrtvama

Bleiburg
Pod obnovljenim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora a u organizaciji Počasnog beliburškog voda i suorganizaciji za liturgijski dio Ravnateljstva dušobrižništa za Hrvate u inozemstvu, ovogodišnja središnja komemoracija u povodu 71.obljetnice Bleiburške tragedije održat će se u subotu 14.svibnja na Beliburškom polju u Austriji.(Hic.hr)

Opširnije: 71. obljetnica Bleiburške tragedije i komemoracija blaiburškim žrtvama

Ante Sekulić uz svoj narod i crkvu

Ante Sekulić
Prof. dr. Ante Sekulić, književnik i poznati povijesni istraživač i kad govorimo o njemu, njegovu životnomdjelovanju i o njegovu vrlo plodnom književno-povijesnom istraživačkom radu, moja je uloga, družili smo se i prijateljevali punih četrdeset godina, u ovom žalobnom programu podsjetiti na opće prilike u kojima je stasao i djelovao, na progone, osude na zatvorske kazne i njegovo stradanje u ideološki totalitarnom komunističkom jugoslavenskom sustavu.(Hic.hr)

Opširnije: Ante Sekulić uz svoj narod i crkvu

Pismo Ante Glibote hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu

Tomislav Karamarko
Što reći na ovaj tekst iz današnjeg JL, u kojem potpredsjednik Hrvatske Vlade kaže da on nije za lustracijski zakon i time niječe njegovu izbornu platformu i obećanje? Osobno za takove konverzije nemam ni najmanje simpatije, jer se on usuđuje reći da u HDZ nitko ne priprema lustracijski zakon, a niti zna da ga netko drugi priprema.(Hic.hr)

Opširnije: Pismo Ante Glibote hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu

Hrvatski glas iz Vojvodine

Knjiga Hrvatski glas iz Vojvodini sadrži sto tekstova na 376 stranica i tematski su podijeljene u trinaest poglavlja, pružit će vam uvid kako sam vidio djelovanje političkih stranaka i institucija s hrvatskom nacionalnom odrednicom koje je utjecalo na položaj Hrvata u Vojvodini. Prva tema govori o najznačajnijoj hrvatskoj političkoj organizaciji u Vojvodini i Republici Srbiji - Demokratskom savezu Hrvata Vojvodine od nastanka do danas kroz dvanaest članaka.(Hic.hr)

Opširnije: Hrvatski glas iz Vojvodine

U Chicagu preminuo pater Častimir Majić u 102.godini

U Chicagu, 2.veljače na blagdan Sv. Blaža u dobi od 102 godine preminuo je fra Častimir Majić najstariji franjevac u dijaspori. Tijelo će biti izloženo u hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima (2823 S. Princeton Ave (Cardinal Stepinac Way), Chicago, IL u ponedjeljak 8. veljače 2016. od 17 do 19 sati. Slijedi sprovodna misa u 19 sati. U utorak 9. veljače 2016. bit će pokop na groblju Holy Sepulchre u 10 sati ujutro.(Hia)

Opširnije: U Chicagu preminuo pater Častimir Majić u 102.godini

U Beču održan 69.Hrvatski bal

Kao i prošlih balova, geslo i 69. Hrvatskoga bala glasi: “Mi gradišćanski Hrvati iz tri susjedne zemlje (Austrija, Mađarska I Slovačka) skupa s ostalim Hrvatima i Hrvaticama zajedno s Republikom Hrvatskom zajedno plešemo složno u Europskoj Uniji.(kroativ.at)

Opširnije: U Beču održan 69.Hrvatski bal

Pretraživanje HIC-a

Made in Croatia

HIC na Facebooku

Adresar Hrvata izvan RH

Nekretnine - prodaja

Gornji Vakuf Vikendica na Kupresu Apartmani na Viru Stan u Zagrebu

Administriranje