HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
vijesti-regija


zlanici-srebrnjaci


15.listopada 2020
PRIVREMENO ZATVORENI ZBOG KORONAVIRUSA
Hrvatska otvara dvadeset malogranične prijelaze s BiH

granični prijelaz BiH s Hrvatskom

Za prijelaz granice između Hrvatske i Bosne i Hercegovine od četvrtka će se otvoriti 20 malograničnih prijelaza koji su bili zatvoreni od travnja zbog sprječavanja širenja koronavirusa, objavila je u srijedu granična policija susjedne države. 

Nakon dogovora dviju država ponovno se otvaraju granični prijelazi zbog školske djece koja pohađaju nastavu uglavnom u Hrvatskoj te zbog obavljanja gospodarskih i poljoprivrednih aktivnosti u pograničnim područjima. 

"Granični prijelazi za pogranični promet otvorit će se 15. listopada 2020. Prijelaz državne granice odvijat će se u skladu sa sporazumom i važećim zakonskim propisima", priopćila je granična policija BiH. 

Mještani na području oko Tomislavgrada, Čapljine i Ljubuškog su nekoliko puta u posljednjih mjesec dana prosvjedovali tražeći otvaranje malograničnih prijelaza kako bi njihova djeca mogla jednostavnije odlaziti u škole u Hrvatskoj. 

Prijelazi koji se otvaraju su : Svilaj, Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja, Kordunski Ljeskovac, Lička Kaldrma, Bili Brig, Aržano Pazar, Dvorine, Cera, Jovića Most, Sebišina, Slivno, Podprolog, Unka, Vukov Klanac, Imotica, Slano, Hrvatska Dubica, te Gabela Polje.

 

hrt/HIC.hr
foto:arhiv