HIC
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama


HRVATSKI ŠAH

Hrvatski šah, set24.siječnja 2022.
PROMOCIJA HRVATSKE
Highlander hrvatski brand se proširio na 15 zemalja svijeta

Highlander


Poseban planinarski doživljaj, Highlander, nastao u Hrvatskoj 2017. godine da bi se potom proširio u 15 zemalja svijeta, ove godine dolazi i u SAD.

U pitanju je najveće svjetsko tržište long-distance, ‘dugoprugaškog’ planinarenja, što predstavlja veliko postignuće za ovaj brend, a pritom je i prilika za promociju Hrvatske u svijetu.

“Lansiranje na američko tržište predstavlja našu najveću pobjedu i prekretnicu u poslovanju jer se radi o najjačem tržištu na svijetu, ali i tržištu koje treba fokus na zdravlje i brigu o prirodi. Prvi događaj koji smo lansirali bit će u Kaliforniji, i to u regiji Big Bear Lake od 27. rujna do 2. listopada na kojem očekujemo sudionike iz preko 40 zemalja svijeta”, objašnjava Jurica Barać, direktor Highlandera.

Održavanje u SAD-u rezultat je strateškog partnerstva hrvatskog brenda s event tvrtkom Spartan Race® koji su sklopili lani. Glavni cilj partnerstva je proboj Highlandera na najveća svjetska tržišta u event industriji poput SAD-a, Ujedinjenog kraljevstva i Kine.

Inače, za nastanak ove planinarske avanture zaslužan je tim rekreativnih planinara i ljubitelja prirode iz Osijeka, koji su ljepotu Hrvatske prepoznali u njenim planinskim vrhovima i putevima.

Ova ekspedicija je svoju premijeru doživjela na Velebitu, a danas Highlander ima inačice u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Austriji i Grčkoj, dok su se lani popisu pridružili i Maroko, Portugal, Sjeverna Makedonija, Španjolska, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Slovenija, Rusija i Egipat.

Naime, početkom 2020. prodana je licenca Highlandera u Srbiju, BiH, Austriju i Grčku čime je Highlander Global postao krovna organizacija koja nadgleda postojeće i nove države – franšizere. “Uz prodaju, glavni fokus će biti pomoć u organizaciji događaja partnerima koji su kupili licencu.

Uz širenje i razvoj planiramo i razgovore s potencijalnim investitorima u projekt za koji vjerujemo da će do 2025. godine biti posao od 50 milijuna dolara godišnjeg prihoda.

Za pet godina želimo biti prisutni na barem 50 tržišta i s više od 350 evenata globalno”, istaknuo je Barać proljetos u razgovoru za Poslovni dnevnik.

poslovni.hr/HIC.her
foto:

Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre