HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/22.listopada 2019.
HRVATSKI EU PARLAMENTARACI
Od EK traže potvrdu da je Hrvatska spremna za ulazak Schenegen

Schengen-hr-eu-zastave

Europska komisija (EK) treba se oduprijeti pokušaju politizacije procesa ulaska Hrvatske u Schengen od strane slovenskih zastupnika, mora ostati politički nepristrana, te na temelju objektivnih mjerila donijeti odluku o tehničkoj spremnosti RH za ulazak u Schengenski prostor. Poručili su to zajedničkim pismom Europskoj komisiji hrvatski zastupnici i zastupnice u Europskom parlamentu.

Pismo je uslijedilo kao zajednička reakcija na pismo dijela slovenskih zastupnica i zastupnika Komisiji, u kojem oni izražavaju sumnju o sposobnosti RH za pristup Schengenu.


Hrvatska je zadovoljila sve tehničke uvjete, te sukladno tome očekujemo zeleno svjetlo Komisije za naš ulazak u Schengen o čemu će se odlučivati sutra, 22. listopada, navodi se u zajedničkom pismu objavljenom iz Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Pismo potpisuju svi hrvatski zastupnici i zastupnice u Europskom parlamentu - Biljana Borzan, Valter Flego, Mislav Kolakušić, Predrag Fred Matić, Tonino Picula, Karlo Ressler, Ivan Vilibor Sinčić, Tomislav Sokol, Dubravka Šuica, Ruža TomašićŽeljana Zovko.hrt /HIC.hr
foto: