ADRESAR HRVATA
IZVAN RH(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 27.svibnja 2015.
SLUŽBANI POSJET
Hrvatski premijer u jednodnevnom službenom posjetu Kazahstanu.

premijer Zoran Milanović u Kazahstanu
Hrvatski premijer Zoran Milanović predvodi hrvatsku gospodarsku delegaciju u jednodnevni posjetu Kazahstan. Gospodarsku delegaciju čine predstavnici hrvatskih tvrtki  i poduzetnika s područja industrije, osobito prehrambene i obrambene industrije, graditeljstva, medicine, informatike i telekomunikacija, brodogradnje i turizma. U hrvatskoj delegaciji je ministar obrane Ante Kotromanović.

Milanović se jutros najprije susreo s predsjednikom Vlade Republike Kazahstan Karimom Massimovim,  nakon čega su održani bilateralni susreti izaslanstava te potpisan Usuglašeni zapisnik između Republike Hrvatske i Republike Kazahstan, objavljeno je na Vladinoj stranici.

Nakon sastanka, hravtski premijer je izjavio novinarima: „ Drago mi je biti danas u Kazahstanu, uspješnoj naciji koja je prije 20 godina bila u nepovoljnom položaju, a čiji su rezultati danas impresivni. S nama je hrvatska gospodarska delegacija sastavljena od brojnih poduzetnika koji izražavaju velik interes za poslovanje s Kazahstanom. Mi smo članica Europske unije već dvije posljednje godine, što se podudarilo s krizom u Europskoj uniji, ali i s rastom hrvatskog izvoza i produktivnosti i mi smo spremni sudjelovati na ovom rastućem i vrlo obećavajućem tržištu. Još jednom, sretan sam što sam u ovom dijelu svijeta s hrvatskom delegacijom, i uvjeren sam da će naš posjet rezultirati ugovorima i sporazumima i nastavkom ovih plodonosnih kontakata. Nadam se da će oni biti potvrđeni i  posjetom predsjednika Nazarbajeva Hrvatskoj ovoga ljeta".

Predsjednik Vlade Republike Kazahstan Karim Massimov ponovio  je da su na današnjem sastanku razgovarali o bilateralnim odnosima i mogućnostima gospodarske suradnje. Pozvao je hrvatske tvrtke da dođu u Kazahstan i sudjeluju u njegovom razvoju, te dodao kako će  današnji Poslovni forum biti prilika da se dvije zemlje još bolje upoznaju i razumiju.

Predsjednik Vlade Milanović potom se susreo s predsjednikom Republike Kazahstan Nursultanom Nazarbajevim, a tijekom dana sudjelovat će  na Kazahstansko-hrvatskom poslovnom forumu.

 hic

 

 

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre