Vegeta


Koprivnički poduzetnici, braća Marijan i Matija Wolf davne 1934g. osnovali su radionicu za preradu voća, preteču današnje Podravke. Godine 1947. radionica braće Wolf prelazi u društveno vlasništvo i dobiva ime Podravka koje i danas nosi.
U početnoj fazi u tvornici se proizvodi fina marmelada a zatim se pojavljuju novi proizvodi - kandirano voće, žele bomboni, voćni sirup, senf, kečap, voćna vina, sušeno povrće, sterilizirane mahune i grašak, mesne konzerve, goveđe i kokošje juhe. Godine 1959. Zlata Bartl sa suradnicima izumila je Vegetu, univerzalni dodatak jelima, a Podravka lansirala na tržište novi proizvod.

Vegeta je najpoznatiji izvorni hrvatski proizvod. Jedinstvena je mješavina začina obogaćenih s nekoliko vrsta sušenog povrća. Ona je spoj kulinarskog iskustva i zdravih sastojaka, a kao univerzalni dodatak svim slanim jelima, od malih zalogaja do najraskošnijih gozbi, daje pun i bogat okus.

Vegeta je ujedno i svojevrsni fenomen jer je u više od četiri desetljeća svoga postojanja ušla u kuhinje potrošača u više od 30 zemalja širom svijeta postavši neophodnim sastojkom gotovo svakog slanog jela. Domaćice znaju da je kuhati s Vegetom pravi užitak zato što je okus jela s ovim dodatkom jedinstven i nenadomjestiv.

 

Podravka d.d. A. Starčevića 32
48000 Koprivnica, Hrvatska

Telefon: +385 (0) 48 6510
Fax:        +385 (0) 48 622-518

e-mail: podravka@podravka.hr
web: www.podravka.hr