HIC hrvatski grbovi
aktualno-vijesti


Atena extra djevičansko maslinovo ulje

zlatnici i srebrnjaci

 

21.listopada 2020
POVEZIVANJE HRVATSKOG JUGA
Izgradnja Pelješkog mosta napreduje, unatoć zastoju probijanja rokova neće biti

Peljweški most, izgradnja


Nešto više je od devet mjeseci do isteka roka u kojemu se kineska tvrtka China Road and Bridge Corporation obvezala izgraditi Pelješki most. Radove na mostu i pristupnim cestama usporila je pandemija no ipak, probijanja rokova, sudeći po nadležnima, neće biti.

Zastoj je bio na početku godine kada su tvornice u Kini zbog epidemije bile zatvorene. Danas se radi punom parom. Rečeno je danas da produžetka rokova nema, što znači da bi sam most trebao biti završen do srpnja iduće godine, a druga, treća i četvrta faza, odnosno pristupne ceste preko Pelješca i Komarne, trebale bi biti završene do početka ljeta 2022., rekao je u javljanju u središnji Dnevnik HTV-a reporter Vicko Dragojević.

Ostaje otvoreno pitanje čvora Brijesta i mogućeg prometnog povezivanja i prije nego li budu izgrađene nove pristupne ceste.

- Plan Hrvatskih cesta je da kad se izgradi most, a dok se ne završe pristupne ceste, da se most u Brijesti preko čvora spoji s postojećom lokalnom cestom preko Pelješca. To bi značilo da bi se preko Pelješkog mosta mogli voziti već iduće zime, dodaj naš reporter.


Kasni izgradnja Pelješkog mosta, iz Kine sinoć stigli zavarivači

Počinju radovi na izgradnji Pelješkog mosta

hrvatski šah, komplet- Radimo izmjenu dokumentacije kako bi omogućili izgradnju čvora Brijesta koja će odmah nakon izgradnje mosta biti moguće pustiti u promet. Bit će moguće obaviti tehnički pregled samoga mosta i spojiti se na lokalnu cestu u čvorištu Brijesta. Naravno to će biti privremeno rješenje, istaknuo je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Ministar također vjeruje, da će se sve realizirati prema planu.

- Sve tri faze izvode respektabilne svjetske tvrtke koje u nekom trenutku mogu pojačati izvođenje radova, tako da vjerujem da će sve biti u redu, izjavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

 

HRT/ HIC.hr
Foto: Metković NEWS

 

 


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre