HIC samo najbolje iz Hrvatske
vijesti-regija


Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri


zlatnici i srebrnjaci, idealna poklon

15.prosinca 2020.
PONOVLJENIM TESTOM NEGATIVNI NA KORONAVIRUS
Kardinal Vinko Puljić i njegov nasljednik otpušteni iz bolnice

kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup

Kardinal Vinko Puljić i nadbiskup-koadjutor Tomo Vukšić otpušteni su iz bolnice u Sarajevu pošto je na ponovljenom testiranju utvrđeno da više nisu zaraženi koronavirusom, priopćeno je iz nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog.

Kardinal Puljić i monsinjor Vukšić osjećaju se dobro i oporavak nastavljaju u svojoj rezidenciji, dodaje se. Po izlasku iz bolnice kardinal Puljić izrazio je zahvalnost osoblju Opće bolnice u Sarajevu te svim vjernicima koji su ih pratili molitvom.

- Obojica želimo zahvaliti tolikim dobrim dušama koje su izrazile solidarnost s nama u bolesti i molili za naše zdravlje. Te su molitve bile snaga na putu borbe sa zarazom, izjavio je kardinal Puljić.

Iskazujući zahvalnost liječnicima i medicinskom osoblju rekao je da je posebno ohrabren time što se osobno uvjerio da se oni podjednako odnose prema svim pacijentima i iskreno se skrbe za njihov oporavak.

- Prošavši kroz to iskustvo borbe sa zarazom korone, osjećamo potrebu ponovo naglasiti važnost opreza i odgovornosti čuvanja vlastitog i tuđeg zdravlja, poručio je vrhbosanski nadbiskup.

Nakon što su osjetili simptome te nakon što je testiranjima potvrđeno da su pozitivni na virus SARS-CoV-2, kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić hospitalizirani su 2. prosinca u Općoj bolnici u Sarajevu.(hrt)
Pozitivni na Covid

Uz kardinala Vinka Puljića , zbog zaraze koronavirusom, u bolnicu je smješten i vrhbosanski nadbiskup-koadjutor Tomo Vukšić, a obojica se za sada osjećaju razmjerno dobro, objavio je katolički portal nedjelja.ba.

- Na vrijeme smo došli u bolnicu, i Bogu sam zahvalan, jer oporavak ide dobro. Obojica se pod nadzorom liječnika dobro oporavljamo. Zahvalni smo svima koji se zanimaju za naše zdravlje i prate nas svojom molitvom. Na poseban način zahvalni smo i medicinskom osoblju koje skrbi za nas, izjavio je kardinal Puljić.

Nadbiskup-koadjutor Vukšić kazao je kako nema nikakvih tegoba dodajući kako vrijeme u bolnici, uz redovite bolničke procedure, provodi i kako bi posjetio druge bolesnike i ohrabrio ih u njihovoj boli. Obojica su kazali kako su obasuti pozivima i porukama ljudi koji se zanimaju za njihovo zdravstveno stanje te izrazili zahvalnost.


Nakon dva dana izolacije vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić pozitivan je na koronavirus i u petak 4.prosinca hospitaliziran je u sarajevskoj bolnici. Smješeten je u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Stanje mu je stabilno. Ima blagu upalu pluća, a proteklih dana bio je u izolaciji.

U srijedu su iz Vrhbosanske nadbioskupije objavili priopćenje u kojem stoji:

- Kardinal Puljić osjeća blage simptome te se uz liječničku preporuku nalazi u kućnoj izolaciji. Nadbiskupski ordinarijat poziva vjernike na molitvu za zdravlje kardinala Vinka Puljića te još jednom upućuje apel svima na odgovorno ponašanje i poštovanje svih epidemioloških mjera koje su donijele nadležne institucije, priopćeno je iz Nadbiskupije.

Papa Franjo nedavno je kardinalu Puljiću produljio mandat, iako je navršivši 75 godina, zatražio umirovljenje u skladu s crkvenim propisima.vrhbosanska nadbiskupija / HIC.hr
foto:

 
 
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre