NOVO!!

ADRESAR HRVATA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE, naručite
512 stranica, 2700 rijetko dostupnih adresa


Koliko je daleko do nikada

pisac: Margaret Grahovac Siegrist

Hrvatski "križni put" petogodišnje djevojčice od Podravske Slatine do Amerike 1944-1952.
pisac: Margaret Grahovac Siegrist

Nakladnik: Hrvatski informativni centar-HIC
Urednik: Ante Beljo
Naklada: Zagreb, 2010
o knjizi, Hrvoje Hitrec

Margaret Grahovac Siegrist piše o svojim osobnim iskustvima preživljavanja ratnih strahota iz Drugog svjetskog rata i onih 1991. - 1995. Ona govori o sretnim vremenima u najranijem djetinjstvu i teškim stradanjima u vrijeme komunističkog preuzimanja vlasti, kada je živjela u malom selu Sladojevići kod Podravske Slatine u Hrvatskoj.

strahote na putu progona prema sjeveru promatrala je svojim dječijim očima.Sjeća se s tugom ljubavi koju je osječala prema ocu, koji joj je spasio život u 3 navrata na tom putu ka sjeveru.

U sjećanju joj ostaje ljubav koju su njeni roditelji gajili jedno prema drugom i vrijeme za koje su se žrtvovali da budu skupa kada je rat bio u najpogubnijoj fazi.U knjizi su sačuvana njena stradanja , njene pobijede, nadanja i snovi da će "nikada" ipak uskoro doći.

Ona govori i o svojoj 47-godišnjoj baki, njenoj heroini koja je teško bolesna napustila bolnicu u Grazu u vrijeme najžeščeg bombardiranja i hrabro riskirala vlastiti život, da bi spasila svog 10-godišnjeg sina i 5-godišnju unuku......


Kronologija rata (1989.-1998.)

Agresija na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu (s naglaskom na stradanja Hrvata u BiH - ur. Miroslav Krmpotic, Hrvatski informativni centar & "Slovo", Zagreb, 1998, 608 str.

Dokumentarno-publicisticko djelo Kronologija rata (1989. - 1998.) Agresija na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu (s naglaskom na stradanja Hrvata u BiH), najvecim je dijelom nastalo obradom tekstova novinara i fotoreportera "Vecernjeg lista" - u to vrijeme najcitanijeg dnevnog lista u Hrvatskoj . Knjiga sadrzi 1800 ratnih dokumentarnih fotografija sa svih hrvatskih bojista, brojne zorne kartografske i statisticke prikaze ratnih djelovanja te pregledno ispisani indeks najvaznijih dogadjaja hrvatske politicke borbe za nezavisnost kao i hrvatske oruzane obrane u Domovinskom ratu koji su sazeti u svega 3240 natuknica. Te su natuknice rasporedjene uz rub svake stranice i citatelju olaksavaju iscitavanje cinjenicne gradje, prema datumima ili godinama te i omogucuju brzo pretrazivanje zeljenog podatka iz najnovije hrvatske drustvene i politicke zbilje azurno zabiljezene u dnevnom tisku.

-----Izvadci iz knjige "Kronologija rata"

Cijena 160,00 Kn (meki uvez)/rasprodano
Cijena 225,00 Kn (tvrdi uvez)/rasprodano


Ranjena crkva u Hrvatskoj

Ranjena Crkva u Hrvatskoj: uništavanje sakralnih objekata u Hrvatskoj (1991. - 1995.) - ur. Ilija Živković, Hrvatski informativni centar ..., Zagreb, 1996, 446. str.

Dokumentarna knjiga autorske ekipe sadrži brojne reprezentativne fotografije o ratnim djelovanjima po katolićkim sakralnim objektima, kartografsku građu, potrebne statističke prikaze multinacionalne, multikulturne i multikonfesionalne BiH kako bi čitatelj stekao temeljit uvid u težinu etnocida nad Hrvatima BiH. Informativne studije: "Bosna i Hercegovina - prostor povijesnoga sretanja, suživota i sukoba pripadnika različitih vjera" (T. Vukšić), "Pregled prošlih i sadašnjih međusobnih odnosa katolika, pravoslavnih i muslimana u Bosni i Hercegovini" (R. Perić), "Susreti vjerskih poglavara Bosne i Hercegovine 1991. - 1995." (M. Zovkić), "Srušene crkve - spomenici prošlosti ili jamstvo budućnosti" (dr. Pero Sudar) itd. Knjiga je dobitnik nagrade HKD "Napredak".

-----Prikaz knjige

Cijena 225,00 Kn/raspoloživo za kupovinu


 

Raspeta crkva u Bosni i Hercegovini

Raspeta crkva u Bosni i Hercegovini: Uništavanje katoliških sakralnih objekata u Bosni i Hercegovini (1991.- 1996.) - ur. Ilija Živković, Hrvatski informativni centar, Hrvatska matica iseljenika Bosne i Hercegovine & Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, 1997. 376. str.

Monografijija je nagrađena.

Dokumentarna knjiga autorske ekipe sadrži brojne reprezentativne fotografije o ratnim djelovanjima po katoličkim sakralnim objektima, kartografsku građu, potrebne statističke prikaze multinacionalne, multikulturne i multikonfesionalne BiH kako bi čitatelj stekao temeljit uvid u težinu etnocida nad Hrvatima BiH. Informativne studije: "Bosna i Hercegovina - prostor povijesnoga sretanja, suživota i sukoba pripadnika različitih vjera" (T. Vukšić), "Pregled prošlih i sadašnjih međusobnih odnosa katolika, pravoslavnih i muslimana u Bosni i Hercegovini" (R. Perić), "Susreti vjerskih poglavara Bosne i Hercegovine 1991. - 1995." (M. Zovkić), "Srušene crkve - spomenici prošlosti ili jamstvo budućnosti" (dr. Pero Sudar) itd. Knjiga je dobitnik nagrade HKD "Napredak"

-----Prikaz knjige

Cijena 225,00 Kn/raspoloživo za kupovinu

 


 

Kardinal Alojzije Stepinac - Osnovne činjenice o osobi i djelu

Ćorić, Šimun Šito - "Cardinal Alojzije Stepinac: Basic Facts about His Person and Work", Hrvatski informativni centar & Hrvatski svjetski kongres, Zagreb, 1.

Osnovne činjenice o osobi i djelu kardinala Alojzija Stepinca sažeo je autor u dvojezičnu knjižicu koja je u pet posebnih izdanja tiskana, uz hrvatski, na engleskom, španjolskom, talijanskom, francuskom i njemačkom jeziku. Knjižica pruža kratko i pouzdano informiranje o osobi koju je Sveta Stolica proglasila blaženikom, s jedne strane. S druge pak strane, zainteresiraniji čitatelj u njoj može naći potrebne (bio)bibliografske podatke za svako daljnje temeljito iščitavanje života i djela kardinala Alojzija Stepinca.

-----Poveznica na knjigu

Cijena 5 USD/raspoloživo za kupovinu

Pretraživanje HIC-a

Made in Croatia

HIC na Facebooku

Adresar Hrvata izvan RH

Nekretnine - prodaja

Gornji Vakuf Vikendica na Kupresu Apartmani na Viru Stan u Zagrebu

Administriranje