HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri


HRVATSKI TISAK
Hrvatski list
HAŠKI SUD
web stranica
Haškog suda

Svjedočenje Stjepana Mesića pred Haaškim sudom

Svjedočenje Stjepana Mesića u procesu protiv Tihomira Blaškića


general Praljak,
rat u RH i BiH

Del Ponte -Srbija
Tužiteljstvo krivotvorilo istinu
sloboda trojci
iz Vukovara
DOMOVINSKI RAT
Hrvatska i BiH
Hrvatski spomenar
1990-1996
Operacija OLUJA
Anti Hrvatska
propaganda
knjiga: Srpska crkva
u ratu i ratovi u njoj"
kapetan Dragan
2. SVJETSKI RAT
masovne grobnice-1
masovne grobnice-2
grobnice-lokacije
m.grobnice-Boljkovac
 
o Jasenovcu
o Bleiburgu
poslijeratni logori i stratišta
UDBA
preživljeli s Jazovke
Jugo blok
Stipe Mesić i
komunistički zločini
Spomenik četnicima u SRBU
Titova crkva
Zločin u Daksi
Drinske Mučenice
Josip Boljkovac
Draža Mihajlović
RAZNO
Deklaracija o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990.
Britanija, konačno, izručila koljača
Fokus- D.A.Petrić
Hrvatski svjetski kongres-Rezolucija
biseri Stipe Mesića
Mile Pešorda EUROGLEDI
Krug za Trg
George Soros
Razno
 

 

17.kolovoza 2018.
komentar:Višnja Starešina
Steve Bannon je glasnik tektonskih promjena svjetskog poretka

Steve Bannon
Bauk Stevea Bannona kruži Europom, izazivajući strah tradicionalnih političkih elita.Bivšeg stratega Trumpove kampanje u političkom mainstreamu – ponešto iz straha, a ponešto i zbog elitističkog pogleda svisoka – nazivaju i ‘Bannon Barbarin’, prema uzoru na Conana Barbarina, pripisujući mu gotovo nadnaravne moći u rušenju političkog ‘mainstreama’.
Pravu je uzbunu u ‘mainstreamu’ diljem Europe pa tako i u Hrvatskoj izazvala njegova nedavna najava da priprema povezivanje i ujedinjavanje europske nove desnice za europarlamentarne izbore sljedeće godine. A kao savjetodavna i analitička potpora projektu od jeseni će u Bruxellesu djelovati i njegova zaklada simboličnog naziva Movement. Iliti Pokret.

NAJAVA
Kada bivši strateg Trumpove kampanje otvoreno najavi pohod na Europski parlament, kao početak kraja globalističkog neoliberalnog poretka, onda svatko politički ozbiljan takvu najavu uzima ozbiljno. Jer u pitanju su unosne pozicije i veliki novac

Bannonova uloga u izborima

Istina, znalo se još proljetos da Bannon često boravi u Europi, da ispituje mogućnosti prilagodbe i prenošenja američkog modela koji je doveo Donalda Trumpa u Bijelu kuću na europske države.

Nagađalo se da ima udjela i u porazu tradicionalnih političkih stranaka na talijanskim izborima i usponu Salvinijeve desne neokonzervativne Lige, da je preko svog europskog prijatelja Viktora Orbána pomagao u slovenskim parlamentarnim izborima Janezu Janši... Ali kada Bannon otvoreno najavi pohod na Europski parlament, kao početak kraja globalističkog neoliberalnog poretka, oličenog u financijsko-političkom magu Georgeu Sorosu, onda svatko politički ozbiljan takvu najavu uzima ozbiljno.

Ovdje je naime riječ o tektonskim promjenama svjetskog poretka, koje su pred vratima. S iste, vošingtonske adrese je nakon sloma komunističkog carstva potkraj osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, nakon ulaska Billa Clintona u Bijelu kuću, krenuo val globalizacije, doktrine prema kojoj trgovina bez granica, kapital bez boje i ljudska prava bez granica predstavljaju idealan model za upravljanje svijetom.

Koji će dakako jamčiti i američku dominaciju u upravljanju. I nakon prvih petnaestak godina poleta projekt je počeo pokazivati svoje slabe strane: upravljanje su preuzele mulitinacionalke i sponzorirane tzv. nevladine udruge, ljudska prava i slobode su, uz mainstream medije kao posrednike, postali sredstvo za kontrolu društva.

Zapadu vazda protivne države i ideologije ušle su preko otvorenih društava i gospodarstava u njegov meki trbuh (Rusija, Kina, islamizam) i počele preuzimati upravljanje. Čak i u SAD-u, koji je izmislio globalizaciju. Države su postale ‘male’ i nemoćne, izgubile su ne samo identitet, već i imunitet na različite viruse suprotne tradicionalnim zapadnim vrijednostima.

Ali uvezani naddržavni politički, korporativni i NGO establishment postao je moćan, samodovoljan, upravljački superioran, s gotovo apsolutnom kontrolom društva i gotovo sam sebi svrha. A istodobno je postao tako neotporan na sve što izlazi iz tog birokratiziranog mainstreama: ne zna kako se nositi s migracijama i islamizacijom neotporan je na od Putina sponzorirane anarhističke ili pak radikalno desne pokrete, ne zna kako se oduprijeti kineskom gospodarskom preuzimanju....

Bannon
Pojava Stevea Bannona i njegova Pokreta u današnjoj Europi jednako je ozbiljna kao što je to prije četvrt stoljeća bila pojava Georgea Sorosa i njegova Otvorenog društva. I obojica su eksponenti dijela američke duboke države

 

Konkretna mreža unosnih pozicija

Američki odgovor koji se pojavio u ‘projektu Donald Trump’ i načelu ‘Amerika prva’, predstavlja novi model upravljanja, povratak nekadašnjih suverenističkih prerogativa državi uza svjetonazorski i ekonomski konzervativizam. Zato Bannonova najava pohoda na Europski parlament tako uznemiruje europski mainstream establishment.

Riječ je o vrlo konkretnoj mreži unosnih pozicija, vrlo velikom novcu koji se u toj mreži vrti i o iznimnoj upravljačkoj moći. Pa i vi biste se ljutili da vam to netko dovede u pitanje. I učinili biste sve da ga spriječite. Najmanje što se može učiniti je nazivati to svakojakim imenima: fašizmom, rasizmom, ksenofobijom... Osobito biste ljutiti bili ako je ta prijetnja ozbiljna.

A pojava Bannona i njegova Pokreta u današnjoj Europi jednako je ozbiljna kao što je to prije četvrt stoljeća bila pojava Georgea Sorosa i njegova Otvorenog društva. I hajde da se ne zavaravamo: Soros je bio tada kao i Bannon danas eksponent dijela američke duboke države. Te priče o talentiranom burzovnom mešetaru ili čarobnjaku društvenih mreža koji sami mijenjaju svjetske poretke ipak pripadaju hlebinskoj školi naive.

Za Europu, baš kao i za Hrvatsku zato uopće nije upitno hoće li se ‘pokret’ dogoditi. Već kako ga iskoristiti u nacionalnom i razvojnom interesu. Može li tako da se jednom bude barem u sredini, a ne baš uvijek na začelju procesa? (Višnja Starešina /Lider)

hkv/hic.hr
foto:
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre