Kolumne - komentari - intervjui

Bruna Esih: Kad bi Stjepan Radić vidio tko je danas na čelu HSS-a, to bi mu teže palo nego metak u beogradskoj Skupštini

Bruna Esih
Sada bi trebalo pokrenuti inicijativu da se oduzmu odličja onim ljudima koji su prouzročili zlo Nikoli Štedulu, dokazanim kršiteljima osnovnih ljudskih prava. Na žalost, neki od njih nisu svoja odličja dobivali samo za vrijeme Jugoslavije, već i tijekom posljednja dva desetljeća! Mislim da tu treba razmisliti ne samo o Perkoviću i Mustaču, već i o nekim drugim osobama(Narod.hr)

Opširnije: Bruna Esih: Kad bi Stjepan Radić vidio tko je danas na čelu HSS-a, to bi mu teže palo nego metak u...

O obraćanju predsjednice

Grabar Kitarović
Nedavno obraćanje gospođe predsjednice Grabar-Kitarević naciji o idološkim sukobu u Hrvatskoj bio je promašaj. Ne samo da je dodala "ulja na vatru" nego je direktno ili indirektno prihvatila vrlo nasrtljivu propagandu da u Hrvatskoj buja fašizam. Želi se doma i u svijetu prikazati da je Hrvatska u "izvanrednom stanju", da je demokracija u opasnosti. Vjerujem da je Presjednica imala dobre namjere ali svojim izvanrednim obraćanjem ona se s takvom propagandom složila.(Hic.hr)

Opširnije: O obraćanju predsjednice

Idealizam i "domaći imperijalisti"

Mohandas Karamčand Gandhi (bolje poznat kao Mahatma Gandhi) je svoj nenasilni otpor protiv britanske okupacije u Indiji i borbu za potpunu osobnu, duhovnu i političku samostalnost svojih sunarodnjaka i domovine proširio i na bojkot uvoza stranih dobara, posebice tekstila iz Engleske. On je poticao sve sugrađane, bez razlike na njihove klasne i druge razlike, da sami proizvode odjeću da bi pridonijeli pokretu neovisnosti i slobode.(Hrsvijet.net)

Opširnije: Idealizam i "domaći imperijalisti"

Barišić otkriva zašto je ukinut 'Montirani proces': 'Tko god bi danas želio ugušiti slobodu medija, bio bi potpuno izvan konteksta'

HTV
No, odnos prema zaposlenicima, pa tako i prema meni, bio je krajnje ponižavajuć i uvredljiv. Detalja se ne želim niti prisjećati. Unatoč tome, nema gorčine. Neću dopustiti da ijedan urednik koji neće ostati u mojem timu prođe to što smo ja i neki moji kolege prošli u tom mučnom razdoblju, ljudski i profesionalno. Svima kojima je istinski stalo do ove kuće moja su vrata otvorena da zajedno unaprijedimo program.(Jutarnji.hr)

Opširnije: Barišić otkriva zašto je ukinut 'Montirani proces': 'Tko god bi danas želio ugušiti slobodu...

Jesu li u HDZ-u svjesni političke štete koju će im donijeti ovakva reforma školstva?

Predrag Šustar
U stručnim krugovima prijedlog je, slobodno se može reći, izazvao pravu konsternaciju, zbunjenost i nevjericu. Radi se o na brzinu pripremljenom materijalu koji svoje velike manjkavosti nadomješta jedino izuzetnom ambicijom mijenjanja iz temelja svega u hrvatskom školstvu, sve do povratka na ideje usmjerenoga obrazovanja iz Šuvarovih vremena.(Hkv.hr)

Opširnije: Jesu li u HDZ-u svjesni političke štete koju će im donijeti ovakva reforma školstva?

Ministar financija Zdravko Marić: Otvorit će se i tema otkaza u javnoj upravi

Zdravko Marić
Pri sastavljanju proračuna paralelno smo vodili računa o dva osnovna prioriteta – fiskalnoj konsolidaciji i gospodarskom rastu. Smjernicama smo zadali smjer da nećemo povećavati rashodnu stranu proračuna iz općih izvora, odnosno iz dijela koji se puni iz poreza i doprinosa. Svima nam je u interesu dio proračuna koji će rasti, a to je korištenje novca fondova EU. Rast prihoda iskoristit ćemo za smanjenje deficita.(Vecernji.hr)

Opširnije: Ministar financija Zdravko Marić: Otvorit će se i tema otkaza u javnoj upravi

'Rad nedjeljom zakonski će se morati plaćati dodatno. I to nije ideološko, nego ekonomsko pitanje'

željka markić
Sve stvari koje smo mi posljednje tri godine napravili mijenjaju društvo. Od prvoga narodnog referenduma do prijedloga promjene izbornog sustava, zahvaljujući kojemu smo na izborima prvi put imali jedan preferencijalni glas s cenzusom.(Jutarnji.hr)

Opširnije: 'Rad nedjeljom zakonski će se morati plaćati dodatno. I to nije ideološko, nego ekonomsko pitanje'

HDSSB-ov Salapić prijeti Vladi povlačenjem potpore, protivi se lustraciji i želi čuti Lozančića

salapić
Sve jako dugo traje, čak i ona pomoćnička mjesta u ministarstvima. Kako vidimo da su se u pretkampanjama pozivali na to da im nije stalo do fotelja nego do stručnosti to se nakon ovih izbora nije dogodilo. Ljudi se svađaju tko će biti pomoćnik, a mi smo očekivali zakone i reforme, tako da je naša potpora u Saboru za ubuduće, ako se ovako nastavi, vrlo upitna.(N1)

Opširnije: HDSSB-ov Salapić prijeti Vladi povlačenjem potpore, protivi se lustraciji i želi čuti Lozančića

Zlatan vrijedi zlata!

Hasanbegović
Tek što je netom procurila vijest (zna se od kuda...) da će dr. Zlatan Hasanbegović biti ministar kulture, pri ulasku u Hrvatski državni sabor dočekala ga je ratoborna gomila (ne)građanskih i (ne)dobrotvornih udruga, koje su desetljećima kao pijavice sisale hrvatske kune na račun (anti)fašističke djelatnosti.(Hic.hr) 

Opširnije: Zlatan vrijedi zlata!

Izigravanje općeg dobra

Miklenić
Dok hrvatska javnost napeto iščekuje kakav će biti rasplet nakon što je pokrenut postupak za opoziv prvoga potpredsjednika Vlade i nakon što su otvoreno zatražene ostavke, najprije obojice potpredsjednika Vlade, a potom i predsjednika Vlade, te je najavljen opoziv predsjednika Vlade, poželjno je cjelokupno to događanje u političkom vrhu izvršne vlasti makar površno analizirati sa stajališta općega dobra...(GK)

Opširnije: Izigravanje općeg dobra

Pretraživanje HIC-a

Made in Croatia

HIC na Facebooku

Adresar Hrvata izvan RH

Nekretnine - prodaja

Gornji Vakuf Vikendica na Kupresu Apartmani na Viru Stan u Zagrebu

Administriranje