HIC https://made-in-croatia.com.hr/hr/proizvodi/drzavna-i-druga-obiljezja-drzavna-obiljezja-213
vijesti-svijet


Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri26.travnja 2020.
PANDEMIJA KORONAVIRUSA
Britanski premijer Boris Johnson se vraća na posao

Boris Johnson


Britanski premijer Boris Johnson u ponedjeljak 27.trvnja se vraća na posao nakon što je prebolio koronavirus, potvrdio je glasnogovornica Downing Streeta. Johnson se oporavlja od koronavirusa u svojoj rezidenciji izvan Londona, a proveo je tri noći na intenzivnoj njegi početkom ovog mjeseca. 

U njegovu odsustvu na mjestu premijera mijenjao ga ministar vanjskih poslova Dominic Raab,
Izašao s odjela intenzivne njege

Britanski premijer Boris Johnson izašao je iz intenzivne njege, priopćeno je iz Downing Streeta. Johnson, kojem je potvrđen koronavirus, u nedjelju navečer je primljen u bolnicu St. Thomas. Na intenzivnu njegu je premješten u ponedjeljak 6. travnj nakon što mu se stanje pogoršalo. Iz Downing Streeta, njegove službene rezidencije u Londonu, priopćeno je danas da je izašao s odjela za intenzivnu njegu uz napomenu da se jako dobro osjeća, javlja Anadolija.

"Premijer je prebačen iz odjela intenzivne njege na odjel gdje će pažljivo pratiti njegovo stanje tokom rane faze oporavka", rekao je za BBC glasnogovornik iz njegova ureda.Primljen u bolnicu

Britanski premijer Boris Johnson primljen je u nedjelju 5.travnja navečer u bolnicu na pretrage budući da se njegovi simptomi Covida-19 ne smanjuju ni deset dana nakon što je bio pozitivan na koronavirus.


- Prema savjetu liječnika, premijer je večeras primljen u bolnicu na pretrage, objavio je Downing Street, naglašavajući da nije riječ o hitnom slučaju. To je mjera opreza, budući da premijer već deset dana ima simptome nakon što je bio pozitivan na koronavirus, dodaje se u priopćenju vlade.

Johnson (55) je 27. ožujka postao prvi čelnik neke velike sile koji je bio pozitivan na testiranju na koronavirus. Nakon tog je otišao u izolaciju u stan u Downing Streetu, a u petak je rekao da se i dalje nalazi u izolaciji u stanu.

Kako je stalno imao povišenu temperaturu, liječnici su ocijenili da bi bilo dobro da ga pregledaju u bolnici, prenio je Reuters.(hrt)
Objava od 16.ožujka 2020.

Prema podacima na stranici Worldometers danas ujutro u 6 sati diljem svijeta bilo je 169.610 slučajeva koronavirusa, a zbog zaraze je preminulo 6518 ljudi. Izliječenih je 77.776. U Europi i svijetu iz sata u sat se objavljuju nove mjere u borbi protiv koronavirusa.

Među zaraženima su i poznate i slavne osobe te osobe iz političkog, kulturnog , javnog života.

Slavni glumac Tom Hanks i njegova supruga Rita Wilson objavili su da im je koronavirus dijagnosticiran u Australiji, gdje je Hanks snimao film. Osim njih, još nekoliko javnih osoba je objavilo da imaju ovaj virus.

NBA liga je prekinula sezonu nakon što je centar Utah Jazza, Rudy Gobert, dobio koronavirus.
Utakmica između timova Utah Jazz i Oklahoma City Thunder, koja se trebala odigrati odgođena je nakon što je priopćeno da je centar Utaha, Rudy Gobert, pozitivan na koronavirus. Poslije ove vijesti, igrači oba tima su zadržani u karanteni u Chesapeake Energy Areni. iz Utah Jazza objavljeno da je i njihov drugi igrač, Donovan Mitchell, pozitivan na koronavirus.

Na korona virus pozitivan je i trener Arsenala, Mikel Arteta te još mnoge druge poznate osobe.Sophie Grégoire Trudeau,
supruga kanadskog premijera Justina Trudeaua, pozitivna je na koronavirus. Sophie se zarazila tijekom službenog puta u Veliku Britaniju. Kanadski premijer se izolirao nakon što su se kod njegove žene pojavili simptomi virusa.

HIC.hr
foto:arhiv