HIC ukrasu za bor-kuglice


18.studenog 2020
29.OBLJETNICA
Lampioni za žrtve Vukovara i Škabrnje

upaljena svijeća

Hrvatska se s tugom i ponosom prisjeća najtežih dana od stjecanja neovisnosti. Počelo je sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje a sinoć su diljem zemlje gorjele svijeće. Paljenjem svijeća građani su odali počast na sve stradale u Vukovaru i Škabrnji. 

galerija jutartnjeg lista -ovdje


Dan sjećanja na žertvu Vukovara 18.studenog, ove godine ćemo po prvi put obilježit kao državni praznik no zbog pandemije koronavirusa taj dan u grad heroj neće doći tisuće ljudi kao proteklih godina


Kampanja "Lampion za Vukovar"

Grad Vukovar zato je pokrenuo kampanju pod nazivom “Lampion za Vukovar”. Građani će moći iz svojih domova na društvenim mrežama pratiti program Dana sjećanja, ali i pridružiti se svojim fotografijama ili videima.

Ruže i lampione mnogi polažu. Na vukovarskom groblju u molitvi su se spojile obitelji iz svih krajeva Hrvatske. U spomen na ’91-u i veliku žrtvu vukovarskih liječnika izaslanstvo Hrvatske liječničke komore upalilo je svijeću, javlja HRT

– Naravno da je Vukovar svim u srcima ali svoj pijetet svoju počast žrtvi Vukovara možemo odati ili u nekim danima, poručio je Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

A svi koji 18. studenog dođu u Vukovar u Koloni sjećanja hodat će s maskom na licu barem metar i pol udaljeni jedni od drugih.

– Mislim da naši branitelji su znali sačuvati svoje obitelji u Domovinskom ratu, ali isto tako su čuvali jedan drugoga i sigurna sam da će znati čuvati svoje obitelji i sebe i u Vukovaru, rekao je Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade RH.

– Mislim da je s dovoljno mjesta pozvano na odgovornost svakog od nas mislim i da su epidemiolozi u Vukovaru pozvali građane da ostanu u svojim kućama upale lampion, rekla je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Lampion za Vukovar, kampanja je i vukovarskog gradonačelnika. I Grad poziva građane…

– Da svojim fotografijama, ali i videima pokažu kako su dane sjećanja na žrtvu Vukovara obilježili u svojim domovima u svojim obiteljima u svojim gradovima, rekla je Lidija Subotić, viša stručna suradnica za odnose s javnošću Grada Vukovara.

Svijeće u svim prozorima zasvijetlit će za sve vukovarske žrtve. Čije je svjetlo vječno.

hrvatski šah, komplet

HIC.hr
foto:arhiv
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre