HIC grbovi-500-100


02.studni 2019.
POSLOVNI MOST DOMOVINSKE I ISELJENE HRVATSKE
Meeting G2.5 konferencija u Zagrebu, zadnji poziv za prijavu

Meeting G2.5


U Zagrbu će se od 4. do 6 studenog održati konferencija Meeting G2. Riječ je o konferenciji o koja već petu godinu zaredom okuplja domovinske i iseljene Hrvate.

Na ovogodišnjoj konferenciji sudjeluje 150 sudionika iz 18 zemalja. Prijave za sudjelovanje su još otvorene iako su ostala još samodva dana do početka.

Ovogodišnja konferencija ove godine se održava pod visokim prkroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja će u utorak 5. studenoga održati svečano otvaranje i obratiti se sudionicima.
Program G2.5 konferencije započet će 4.studenog poslijepodne predstavljanjem uspješnih hrvatskih franšiza i zanimljivom „pitch sesijom“ za startupe.

Drugog dana će se održati pet panel diskusija – o uspjesima hrvatskih dizajnera u svijetu, o iznimnim hrvatskim izvoznicima, o aktualnostima u IT sektoru, o povezivanju Hrvata iz Kanade i Hrvatske te o iskustvima rada Hrvata u Austriji. Između panela imat ćemo prigodu čuti nekoliko inspirativnih poslovnih priča.
Bogat program zaokružit će kratka predavanja prof. Bože Skoke na temu razvoja identiteta i brenda Republike Hrvatske, te lobista Natka Vlahovića o važnosti skorašnjeg predsjedanja Hrvatske Europskom unijom.
Svi zainteresirani detaljni program Konferencije mogu pogledati ovdje.Sudionici različitih startupova

Ove godine Meeting G2.5 konferencija će, u suradnji s platformom Cronnect.me, ponovno ugostiti 5 vrhunskih, međusobno vrlo različitih startup projekata koje su u Hrvatskoj odlučile graditi svoju budućnost. Svaki od njih obratit će se publici i žiriju s 5-minutnim pitchem – posebnom prezentacijom kojom će predstaviti svoj projekt te potom odgovarati na pitanja članova žirija. Nakon izlaganja, članovi startup timova imat će priliku umrežavati se i upoznati sa zainteresiranom publikom u kojoj će sigurno biti i potencijalnih investitora.
Detaljnije informacije o sudionicima dostupne su na linku.Zanimljivi paneli

Organizator najavljuje još jedan zanimljiv panel koji će ponuditi iskustva vodećih hrvatskih izvoznika. Što je tajna njihova uspjeha? Kako otvoriti nova tržišta za hrvatske proizvode i usluge? Koliko
vrijedi oznaka „Made in Croatia“? Koje su prednosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a koji su nedostaci „napuštanja“ regije i CEFTA-e?

Osim toga, razgovarat ćemo o tome kako je Hrvatska iskoristila svoje članstvo u EU, koja su područja hrvatskog gospodarstva najkonkurentnija, po kojim proizvodima i uslugama Hrvatska treba postati prepoznatljiva u svijetu te kako država pomaže svojim izvoznicima. Odgovore na ta i druga pitanja saznajte od Petra Šimića (Primaco/Smartivo/Hrvatski izvoznici), Domagoja Borščaka (Bomark Pak), Damira Alpeze (Hrvatski kišobran), Gorana Basarca (Šestan-Busch), Edvina Šafranka (Montelektro) i Josipa Grgića (HBOR). Panel će moderirati profesor Božo Skoko.

Program G2 konferencije pogledajte OVDJE

Osnivači Meetinga G2 su uspješni poslovnjaci , bračni par Hrgetić koji su se u Hrvatski doselili iz Venezuele. Cilje im je umrežavanje poslovnih ljudi hrvatskog podrijetla iz svih dijelova svijeta s ciljem povećanja ulaganja iseljeništva i izvoza hrvatskih proizvoda.


Napomena organizatora


Kako bi se olakšao boravak na konferenciji organizator je pripremio nekoliko važnih napomena:

- Bez akreditacije nema ulaza u dvoranu i praćenje programa kao i pri odlasku na izlet u Zadar

- Imajte uz sebe dovoljno svojih posjetnice jer vas očekuje veliki broj susreta sa zanimljivim ljudima iz cijelog svijeta

- Vremenska prognoza ,znajte da vam neće biti hladno, ali imajte pri ruci kišobran jer trenutačna vremenska prognoza za Zagreb u ponedjeljak 4.11. i utorak 5.11. kaže da nas očekuje povremena, lagana kiša uz najvišu dnevnu temperaturu oko 20 o C. . Slična vremenska situacija bi mogla biti i tijekom puta u Zadar.


- Kako doći do mjesta održavanja konferencije
Ovisno o tome čime dolazite ove upute će vam pomoći da lakše dođete do mjesta održavanja konferencije:

AUTOMOBILOM : Neovisno iz kojeg smjera dolazite, s Radničke ceste uđite u garažu s natpisom „Javna garaža“ koja se nalazi u sklopu objekta. Spustite se na razinu -2, gdje ćete s lijeve strane odmah naći crveni toranj R1.

Treći ulaz za dizalo označen je logom FORUM ZAGREB (https://bit.ly/31WlOAC [6]) koji se nalazi na 1. katu. Parking se plaća 8 kn/h, a u periodu do 12h prvih pola sata (30 min) se ne naplaćuje. Automat za naplatu postoji na svakoj razini garaže.

Parking koji se nalazi u susjednoj zgradi (Radnička cesta 48, plava PBZ zgrada), povezan je s parkingom Green Gold centra, a cijena i uvjeti su isti.     

TRAMVAJEM: Odaberite tramvajske linije broj 2, 3 ili 13 i siđite na postaji na  križanju Ulice grada Vukovara i Radničke ceste. Prijeđite cestu u smjeru sjevera prema crvenoj zgradi VMD i skrenite lijevo u Radničku cestu. Uđite na ulaz s natpisom KONGRESNI CENTAR. FORUM ZAGREB nalazi se na 1. katu do kojega možete dizalom ili stubištem.

PJEŠICE: Dolazite li iz smjera Autobusnog kolodvora ili Branimirove tržnice, preporučujemo Vam da se prošećete Radničkom cestom sve do broja 50 (na desnoj strani ulice). Uđite na ulaz s natpisom KONGRESNI CENTAR. FORUM ZAGREB nalazi se na 1. katu do kojega možete dizalom ili stubištem.

* Svakako dođite nešto ranije kako biste se pravovremeno akreditirali i izbjegli gužvu neposredno prije početka Konferencije jer s početkom programa nećemo moći čekati.
* Ne brinite se oko hrane i pića! Pobrinuli smo se da svega bude dovoljno i za svaki ukus ponešto. Vidimo se uskoro!


HIC.hr
foto:


 
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre