HIC samo najbolje iz Hrvatske
zlatnici i srebrnjaci


29.siječnja 2021.
PRIKLJUČEN NA RESPIRATOR
Zbog Covida Miroslav Tuđman primljen u bolnicu, oporba njegov izostanak u Saboru
pokušala iskoristiti za izglasavanje svojeg prijedloga.


Miroslav Tuđman


Saborski zastupnik HDZ-a i sin prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, prof.dr Miroslav Tuđman pozitivan je na Covid, primljen je u bolnicu na liječenje u Kliniku za zarazne bolesti dr.Fran Mihaljević.

Kako piše vecernji list Tuđman se danima borio s posljedicama zaraze koronavirusom i prolazio kroz faze poboljšanja i pogoršanja bolesti. Na kraju je prebačen u bolnicu i stavljen na kisik.

No, stanje mu se dodatno pogoršalo pa je, prema pisanju , od nedjelje priključen na respirator.

Iz bolnice se doznaje da je njegovo stanje za sada stabilno.


Zbog izostanka Tuđmana u Saboru odgođeno glasovanje o HGK članarine


Na današnjem zasijedanju Sabora trebalo je glasati i o predloženim izmjenama Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) čija je bit izmjena plaćanje članarine u HGK-u, prijedlog je da više ne bude obvezno nego samo dobrovoljno. Glasovanje se ipak nije dogodilo jer vladajući , zbog izostanka Miroslava Tuđmana, nisu imali večinu u Saboru. Promjena dnevnog reda glasanja izazvala je pravu buru u Saboru.

Izmjenu o ukidanju plaćanja obavezne članarine HGK predložio je Most, uz obrazloženje da bi se time poduzetnike rasteretilo jednog od nameta. I o tome je u Saboru provedena rasprava koja je tada trajala do duboko u noć pa je Zvonimir Troskot iz Mosta, koji je tu inicijativu i predložio te za njeno uvrštavanje u saborski raspored svojevremeno prikupio 30 potpisa zastupnika i zastupnica. Od predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića danas je zatražio objašnjenje zašto je tema članarine u HGK izbačena iz dnevnog reda glasanja uz zamolbu da se zastupnicima danas omogući izjašnjavanje o tome. Oporba je namjeravala iskoristiti izostanak HDZ-ovog Tuđmana i izglasati njihov prijedlog o HGK-članarinama.

Glasanje je u nadležnosti predsjednika Sabora. Mene su predstavnici vladajuće većine zamolili da se ta tema odgodi jer o njoj trebaju provesti dodatne konzultacije, a ja sam tom zahtjevu udovoljio – uzvratio je Jandroković.

Zastupnici su danas trebali raspravljati još o Zakonu o obnovi ali to se nije dogodilo, jer je oporba srušila kvorum.

HIC.hr
foto:


 
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre