HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama


HRVATSKI ŠAH

komplet hrvatski šah

 

 

04.kolovoza 2022.
27.OBLJETNICA VRA OLUJA
Ministar Banožić i Hranj na zagrebačkom Mirogoju položili vjence poginulim braniteljima ;
Ministar Medved uputio čestitku

Banožić i Hranj položili vijence na MirogojuMinistar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj u četvrtak su položili vijence i zapalili svijeće na Gradskom groblju Mirogoj povodom Dana pobjede i obljetnice vojne operacije Oluja.

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, izaslanstva MORH-a i Hrvatske vojske te OSRH-a položili su vijence na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve Domovinskog rata, na zagrebačkom Mirogoju.


"I danas se s ponosom prisjećamo svih hrvatskih branitelja, kao i uloge prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Oni su odigrali ključnu ulogu u obrani Hrvatske. Mlada hrvatska država je opstala zahvaljujući svojim braniteljima i njihovoj žrtvi u teškim danima Domovinskog rata. Hvala im na tome, poručio je Banožić.


Ministar Medved uputio čestitku

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice VRO-a Oluja.

Tekst prenosimo u cijelosti. 

Drage obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, poštovani hrvatski branitelji i svi građani naše domovine,

čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja!

Razmišljajući o simbolu slobode i hrvatske državnosti, mnogima od nas u mislima je upravo trenutak kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman s ponosom poljubio hrvatsku zastavu uzdignutu na Kninskoj tvrđavi.

Tim simboličnim, ali i povijesnim činom nagoviješten je kraj Domovinskog rata, pobjeda Hrvatske vojske, povratak okupiranih krajeva Lijepe naše u ustavno-pravni poredak domovine te toliko željena sloboda za koju je hrvatski narod podnio goleme žrtve.

Obilježavamo dane koji su naslutili mir za naš narod, istodobno pružajući utjehu i neizmjerno poštovanje svima onima kojima kraj Domovinskog rata nije donio konačan mir – obiteljima naših nestalih hrvatskih branitelja.

Neka se danas našom domovinom ponosno zavijori hrvatska zastava kao na Kninskoj tvrđavi prije 27 godina, neka Hrvatskom odjekne glas ponosa i zahvalnosti hrvatskim braniteljima kojima dugujemo slobodu koju danas živimo i neka molitva za naše poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje bude poruka nade koja nikada neće nestati.

Izvjesimo hrvatske zastave i proslavimo našu pobjedu, u mislima na sve koji nisu dočekali ovaj dan, a kojima smo vječno zahvalni za našu slobodu i neovisnost,
stoji u čestitki ministra Medveda.

Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja. (HRT)

HRT/ HIC.hr
foto: MORH

Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre