Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri


ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (tiskani)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in CroatiaPatria-Promocija, marketing agencija

 

07.svibnja 2015.
NESTAO PRIJE 15 DANA
Pronađeno tijelo časnika hrvatske vojske Jure Zadre.

Jure Zadro, visoki časnik HV-a

ZAGREB: MORH je objavio kako je pronađeno tijelo nestalog brigadira Hrvatske vojske. Tijelo je pronađeno 5.svibnja na obali rijeke Save na području Ivanje Reke. Policijski službenici PU zagrebačke na teren su izišli temeljem dojave građanina. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je identifikacijom utvrđeno kako je riječ o nestalom pripadniku oružanih snaga RH. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti Zadrine smrti. Za sada se zna da na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na sumnjivu smrt.


Nestanak prijavljen prije 15 dana

Prije 15 dana u Zagrebu, gdje je radio, nestao je brigadir HV-a i general HVO-a Jure Zadro.
Radio je kao načelnik odjela u Upravi za komunikacijsko-informacijsku sigurnost sustava Glavnog stožera Oružanih snag u Zagrebu. Zadro je sa suprugom zadnji put kontaktirao 21.travnja , s bratom 22.travnja, i od tada mu se gubi trag, od 24.travnja se vodi kao nestala osoba.

Večernjak" je na zamolbu obiltelji Zadro objavio vijest o njegovom nestanku. Od tada Zadrina obitelj, koja inače živi u Splitu, primila je na tisuće poziva no ne i od službenih institucija MUP-a RH i Vojne policije koja provodi istragu o Jurinu nestanku.
Njegova supruga je, prema riječima sina Marijana, zajedno s jednim od Jurine braće jučer otišla u Zagreb kako bi od vojnih i policijskih vlasti pokušala doznati dodatne pojedinosti o okolnostima nestanka njezina muža.

Jedine informacije koje posjeduju o nestanku su vezane tek uz prve obavijesti iz policije koja je nakon prijave nestanka provalila u njegov stan u zagrebačkom naselju Malešnica i razgovarala sa svjedocima iz naselja Savica. Novosti nije imao ni Jurin brat Ivan koji živi nedaleko od Gruda gdje je prije pet dana pokopana njihova majka.

Istodobno, osim putem baze podataka na MUP-ovoj internetskoj stranici nestali.hr, policija ni Vojna policija RH nisu se oglasile o ovome nestanku. Obitelj tek zna da je posljednji put brigadir Zadro viđen u zagrebačkome naselju Savica, nedaleko od vojarne Croatia u kojoj je radio više godina. Iz Hrvatske vojske su potvrdili da se radi o časniku koji ima besprijekornu karijeru i koji do sada nije imao nikakvih problema niti mrlja u karijeri.

Kako piše vecernji.hr sin Marijan pretrnuo je kad je jučer čuo vijest o ubijenom časniku HVO-a u Zagrebu. Marijan je kao i brojni drugi doznao o likvidaciji Vinka Žuljevića Klice u Sesvetama na portalu na kojem provjerava vijesti sa zebnjom i nadom te očekuje pozive na mobitel s informacijama koje bi pomogle rasvjetljivanju nestanka njegova oca.Besprijekorna časnička karijera

Jure Zadro rođen je u Mostaru 1959.godine. Cijeli profesionalni život proveo kao časnik. Završio je vojnu akademiju u bivšoj Jugoslaviji i otišao u JNA koju je napustio 1991. godine. Uspio je pobjeći iz JNA dok je bio na službi u Bijeljini te se priključio Hrvatskoj vojsci na početku agresije na Hrvatsku. Zbog potrebe organizacije postrojbi Hrvatskog vijeća obrane, ovaj školovani časnik veze vratio se u BiH gdje je proveo jedan dio rata. Nakon toga se ponovno vratio u Hrvatsku vojsku i postao djelatni časnik. Iz HV-a su potvrdili kako u svojoj dugoj vojničkoj karijeri nikada nije imao nikakvih problema ni mrlja u karijeri.

(vecernji.hr/hic )Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre