HIC MIC-banner-koronavirus
22.svibnja 2020.
ZBOG KORONAVIRUSA OTKAZUJU SE MANIFESTACIJE
Otkazuje se i festival Ultra Europe 2020. koji se trebao održati u Splitu


koronavirusIako se nagađalo o mogućem održanju ipak, zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19, 8. izdanje festivala ULTRA Europe zakazano za 10. do 12. srpnja 2020. na stadionu Park Mladeži u Splitu je otkazan, održat će se tek iduće godine od 9. do 11. srpnja.


"Trenutna zdravstvena kriza u kojoj smo se našli je bez presedana i za nas nema većeg prioriteta od zdravlja, sigurnosti i fizičkog blagostanja svih naših obožavatelja, kao i svih onih koji su uključeni u produkciju i organizaciju festivala", poručuju organizatori.

Kupljene ulaznice za ovogodišnje izdanje vrijedit će za ULTRA Europe 2021. ili ULTRA Europe 2022., ovisno o izboru, a kao dodatnu pogodnost, osigurali su, kažu, i iznos od 20€ koji će biti dodan na festivalske narukvice za odabrano izdanje.

Navedeni iznos moći će se iskoristiti za hranu, piće ili kupnju u službenoj ULTRA trgovini. Osim toga, omogućili su, kažu, i promjenu imena za one koji svoje ulaznice žele prepustiti nekom drugom.

Za sve one koji ne žele iskoristiti kupljenu ulaznicu za jedno od dva iduća festivalska izdanja ili iskoristiti mogućnost zamjene, osigurali su povrat sredstava.

Više informacija oko odabira ili zamjene kupljenih ulaznica, kao i povrata sredstava svim će nositeljima ulaznica stići putem e-maila, a svoj će odabir trebati potvrditi zaključno s 12. srpnja 2020. godine.

"Svako izdanje festivala ULTRA Europe osmišljeno je da bude ništa manje nego izuzetno. Najveće zvijezde elektroničke glazbe, najsuvremenija produkcija, povijesni trenuci s bajkovitih destinacija i lokacija te naši dragi Ultranauti koji u Hrvatsku stižu iz cijelog svijeta, razlog su što u tome i uspijevamo. Do zadnjeg smo se trenutka nadali da će se ovogodišnje izdanje održati kao što smo i planirali ali vjerujemo da je ispred nas svjetlija budućnost i da ćemo se vratiti još jači u 2021. godini", poručuju iz organizacije.

I dalje će, nastavljaju, s vlastima nastaviti pratiti razvoj zdravstvene krize.

Valja napomenuti da je riječ o enormnom gubitku za turizam. Naime, samo prošle godine u danima festivala koji je u Splitu okupio oko 120 tisuća posjetitelja, zaradilo se više nego ikada prije, odnosno oko 14,8 milijuna kuna više nego lani. Godinu ranije, prema pisanju portala Novac, brojka je bila zaokružena na oko 40 milijuna eura.Razna događanja odgađaju se i diljem Europe. Radi preventivnih mjera u vezi korona virusa otkazana je redovna sjednica Eurimagesa koja se trebala održati od 17. do 20. ožujka u Zagrebu.
Sekretarijat Vijeća Europe 9.ožujka je donio odluku da se zbog širenja koronavirusa u Europi, a posebice u Francuskoj, otkazuju svi sastanci misija sa sjedištima ureda u Francuskoj, te u skladu s time sekretarijat fonda Eurimages nije u mogućnosti putovati u Zagreb.


OTKAZANE MANIFESTACIJE


PULA

Odgođena su i prva dva koncerta koji su se trebali održati u sklopu 3. Backstage Festivala u
Istarskom narodnom kazalištu u Puli - Joshua Redman Quarteta, koji je bio najavljen za 17. ožujka,
i grupe Forq, koji se trebao održati 14. travnja.
Ostala dva koncerta nisu odgođena  - Flora Purim & Airto Moreira with Neto Band nastupaju 2. svibnja, a Antonio Sanchez Quartet 8. srpnja.


RIJEKA

Dan hrvatskog filma i glazbe Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog audiovizualnog centra .
se odgađa. Manifestacija se otkazuje radi preventivnih mjera koje su nedavno uvedene u Europski parlament, a odnose se na suzbijanje širenja virusa COVID-19.


Rijeka 2020 i partneri s kojima ta tvrtka provodi program Europske prijestolnice kulture do daljnjega se odgađaju manifestacije Porin, Riječki filmski festival, a otkazana je i međunarodna konferencija Uloga kulturne baštine u socioekonomskom razvoju i očuvanju demokratskih vrijednosti, priopćila je tvrtka Rijeka 2020. Kako je priopćeno, manifestacija Porin odgođena je jer se očekuje da bi u zatvorenom prostoru okupila više od tisuću ljudi, a Riječki filmski festival i konferencija o baštini jer je riječ o manifestacijama s međunarodnim sudjelovanjem i nemogućnosti putovanja i dolaska ljudi iz inozemstva.

Zbog prevencije Hrvatska glazbena unija (HGU) odgodila je ovogodišnju dodjelu Nagrade Status
koja se trebala održati 16. ožujka u Rijeci. O novom terminu dodjele te nagrade instrumentalistima javnost će biti obaviještena naknadno. HGU je na web stranicama već prije objavio ovogodišnje dobitnike Nagrade Status u nizu kategorija.

Odgođeno je i sedmo izdanje Impulse Festivala u Rijec.


ZADRA

Međunarodna treking utrka Škraping i Sajam otočnih proizvoda, koji su se trebali održati 7. i 8. ožujka u Tkonu na otoku Pašmanu, odgađeni zbog koronavirusa.

 

ŠIBENIK
Zbog opasnosti od koronavirusa, odgođeni su i Dani arhitekata 4.0 na kojima je krajem tjedna u Šibeniku trebalo sudjelovati više od 500 hrvatskih arhitekata.


SPLIT

Među ostalim, za 23. svibnja je odgođen koncerMarije Šerifović u dvorani Gripe u Splitu, te koncert grupe Boa II, koji se u sklopu programa FonoKinoteka trebao održati 21. ožujka u Kinoteci, a novi datum objavit će se naknadno.


DUBROVNIK

Odgođena je i konferencija o umjetnoj inteligenciji Croatia Innovative Enterprise Week, koja se trebala održati od 1. do 2. travnja u Dubrovniku, s više od 300 sudionika.

Otkazana je i konferencija Srce DEI 2020 najavljena za 7. i 8. travnja no razmatra se mogućnost da se pojedini elementi sadržaja planirani za konferenciju prezentiraju na druge načine tijekom godine, te će o tome naknadno obavještavati.

ZAGREB

Otkazan je i program Reshape Intensive Zagreb, koji je trebao do 13. ožujka u Pogonu - Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade okupiti umjetnike i radnike u kulturi iz Europe i južnoga Mediterana koji u svojoj praksi propituju postojeće modele organizacije, stvaranja i pristupa radnim procesima u umjetnosti i samim umjetničkim djelima.

Otkazuje se Koncert za život koji se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog trebao održati 13. ožujka, izvijestili su u utorak iz Zaklade Ana Rukavina i Zagrebačke filharmonije.

Odgođeni su još koncerti Marka ŠkugoraFio Show te Večer dalmatinske pjesme ‘Večeras je naša fešta’ i Jumbo big band koncert orkestara HRT-a i radiotelevizija Slovenije i Srbije koji su trebali održati se u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.


Organizatori INmusica, open-air festivala koji se od 22. do 24. lipnja održava na Jarunu, a svake godine privuče više desetaka tisuća domaćih i stranih posjetitelja, priopćili su da, prema trenutnim informacijama, koronavirus neće utjecati na ljetne festivale (objava od 31.ožujka 2020).

Odgođen je festival dokumentarnog filma Zagrebdox koje se trebalo održati od 15. do 22. ožujka u CineStaru Zagreb - Branimir mingle mallu.

Otkazuje se Međunarodna vrtna manifestacija Floraart koj se trebala održati na Bundeku od 11. do 17.svibnja. Ista će se održati iduće godine.


HIC.hr
foto:APimages

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre