ADRESAR HRVATA IZVAN RH (tiskani)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr


14.listopada 2015.
PARLAMENTARNI IZBORI
Milan Bandić: Pobijedit ću na izborima, ne bira se veći frajer

Milan Bandić, čelni čovjek Zagreba uvjeren je u pobjedu na izborima. Kaže da ni Karamarko ni Milanović neće moći oformiti Vladu bez njega

Milan Bandić

ZAGREB: Zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke Bandić Milan  365 gostovao je u Dnevniku Nove TV. Rekao je kako će Zoran Milanović Tomislav Karamarko morati pregovarati s njegovom strankom jer neće moći oformiti Vladu bez njega. Bandić je uvjeren da će nakon izbora biti premijer.
 

- Gradonačelnik Zagreba danas, gradonačelnik Hrvatske sutra - najavio je pobjedu u svom stilu. 

- Ja sam od Zagreba napravio s građanima i svojim timom europski Zagreb - Kaže Bandić koji želi stvoriti europsku Hrvatsku. Rekao je da želi pomoći Hrvatskoj kao gradonačelnik Zagreba. Program i ljude koji će provesti program predstavit će u utorak. 

Kao okosnice programa stranke najavio je povećanje proizvodnje, zaposlenosti i plaća koje namjerava povećati za 5-10 posto. Bandić nije htio govoriti o detaljima, ali rekao je kako će se svi iznenaditi te da mu je bliski suradnik Ljubo Jurčić. 

- Jedina smo stranka koja će predstaviti program, ljude i rokove - tvrdi Bandić koji je izbjegavao odgovor na pitanje kojem bi se bloku prije priklonio, lijevom ili desnom.

Kaže da se na izborima neće birati 'veći frajer' i 'tko ima veći šešir'.

- Ja idem pobijediti, pobijedio sam pet puta u Zagrebu. Zagreb jedini u Hrvatskoj ima besplatne udžbenike za osnovne i srednje škole, pozitivnu demografsku sliku, besplatan prijevoz za studente i učenike, te daje novac djeci - što oni obećaju, mi već provodimo - rekao je gradonačelnik Zagreba.

Na pitanje kome namjerava uzeti novac za primjenu najavljenih promjena odgovorio je da će raditi na principu Grada Zagreba. Opet nije htio ulaziti u detalje već je samo rekao kako namjerava smanjiti parlamentarnih sustav, izvršnu vlast i javni sektor. 

- Vlada će biti manja. Biti će premijer plus 15 ministara, to je tri manje nego sada - rekao je Bandić i kazao kako namjerava spojiti neka ministarstva kao što je to učinio i kada je došao na vlast u Zagrebu. 

- Imam iskustvo u upravljanju s 40 posto Hrvatske za razliku od onih koji nemaju - dodao je i ponovio kako ne želi eksplicirati program.

- Imam tim ljudi koji će provesti program stranke na primjeru Grada Zagreba - uvjerava gradonačelnik kojem je temeljni problem kako uvjeriti Zagrepčane da se ne ljute što ću biti premijer Hrvatske.

Čelnik stranke Bandić Milan 365 smatra da ni premijer Zoran Milanović i predsjednicaKolinda Grabar Kitarović nisu dobro postupili u pristupu izbjegličkoj krizi. Najvećim problemom smatra nedostatak komunikacije, kako međusobne tako i s ostalim zemljama uključenim u problem. 

- To su nacionalni interesi. Nema tona prema Srbiji ni Mađarskoj. Slab je ton prema Njemačkoj - zaključio je Bandić.

24sata.hr/HICVijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre