ADRESAR HRVATA IZVAN RH (tiskani)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr


28.listopada 2015.
PARLAMENTARNI IZBORI
Drago Prgomet: Most će tražiti od SDP-a ili HDZ-a da njihov Božo Petrov bude premijer buduće vlade

Drago Prgomet

Most nezavisnih lista planira Tomislavu Karamarku ili Zoranu Milanoviću nakon izbora predložiti svog kandidata za mandatara, a ne obrnuto, te bi to trebao biti Božo Petrov. Najavio je to sinoć Drago Prgomet gostujući emisiji Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV, prenosi telegram.hr. Prgomet je rakao kako on očekuje da se upravo taj prijedlog podupre ili će se ići na nove izbore.


“Mi nećemo nakon izbora postaviti uvjete, pa da njih, HDZ ili SDP podupremo. Naši mandati neće biti dio trgovine. Na naše mandate ne treba nitko računati. Mi ćemo predložiti mandatara” rekao je Prgomet.

Političke volje ne nedostaje

Nije želio prihvatiti opasku voditelja da je možda ipak nerealno i teško za očekivati da će ili Milanović ili Karamarko prihvatiti.

“To nije naš problem, to je njihov. U svijetu ima praksa da je sve prihvatljivo. Mi smo jasni u onome što hoćemo. Tu Vladu ćemo voditi mi. Petrov mora biti premijer. Političke volje nam ne nedostaje”, rekao je Prgomet koji očekuje sučeljavanje, ne samo Milanovića i Karamarka, već i Petrova. Ali, na tom sučeljavanju neće biti svi, smatra Prgomet.

“Debate se ne bojimo. Tu nemamo nikakav problem. Mislim da je neprimjereno ne sučeliti se. Ako ne dođete, šaljete poruku da se ne želite sučeliti s javnošću. Mislim da na tom sučeljavanju neće biti svi. Politika je ozbiljna stvar. To nije show, ne mogu pojmiti da netko sučeljavanje, ozbiljni razgovor o programima, smatra nekom zabavom za javnost”, kaže Prgomet.

Ovoj državi treba dijalog

Najavio je kako se ne namjeravaju ponašati kao Milanović, Karamarko iliKolinda Grabar Kitarović nakon izbora što se izostanka međusobnih razgovora i dijaloga tiče.

“Ovoj državi treba dijalog. Razgovarat ćemo. Što bi se trebali ponašati kao aktualni premijer ili šef oporbe? Mi nismo takvi, mi se ne svađamo. Racionalni smo. Rekli smo im svima da su neuspješni i da dolaze neki novi klinci koji žele promjeniti državu. Razgovarat ćemo pod uvjetima koje sam rekao”, ponovio je Prgomet.

Priznao je kako je svjestan da postoje stranke u Hrvatskoj koje su uvijek hit, kao što su nekad bili Laburisti ili Orah, te da je te birače vrlo lako razočarati.“Svjesni smo te opasnosti. Ali mi nemamo konture stranke s hijerarhijom. Razmišljamo o svim opcijama u životu. No, naša politička platforma je jasna, želimo promjene u društvu. Mi imamo dobre karijere. Ljudi su neovisni u svakom smislu, pa i političkom. U prednosti smo prema tome pred onima koji su već bili hit”, rekao je Prgomet.

Protiv Glavaševe garde

Osudio je Glavaševo postrojavanje garde i rekao kako mu je neprihvatljivo razgovarati s takvom strankom koja postrojava svoje vojske ili na čelo izborne jedinice postavlja nepravomoćno osuđenog ratnog zločinca.Na kraju je rekao kako je Most stranka nezavisnih pojedinaca za koje on osobno ne može ponaosob garantirati, ali da vjeruje da će se svi držati zajedno. No, istaknuo je kako je u njihovoj opciji demokracija izraženija. Kao primjer je naveo svoju ideju uvođenja obveznog srednjeg školstva u Hrvatskoj koju Most nije prihvatio.

“Politička platforma Most nije prihvatila ovaj prijedlog. Dopustit ćete mi da sam u krivu. Danas je srednja škola nekakav  minimum obrazovanja. Ja to poštujem. Nema smisla da sada ja sam puštam zakon u proceduru. Ne mogu biti solo igrač. I dalje mislim da bi trebalo to uvesti, ali ako većina kaže ne, ne. Također, mislim da treba smanjiti broj obveznih predmeta u školama i uvesti veći broj izbornih”, rekao je Prgomet na kraju emisije Veto.

telegram.hr/hic 

 

 

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre