ADRESAR HRVATA IZVAN RH (tiskani)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
Hrvatski iseljenički adresar

 

06.studeni 2015.
PARLAMENTARNI IZBORI 
HRT otkazao sučeljavanje kandidata; Mirela Holi :to je učinio po nalogu Zorana Milanovića.

ORaH je danas optužio HRT da je otkazao izborno sučeljavanje pod direktivom premijera Zorana Milanovića.

HRT je danas trebao organizirati sučeljavanje na koje ORaH nije bio pozvan, zbog čega je stranka Mirele Holy optužila HRT da je postao glasnikom SDP-a i HDZ-a. 

Ravnatelj HRT-ova programa Saša Runjić odbacio je optužbe rekavši da je sučeljavanje podložno uredničkoj procjeni koja se temelji na istraživanjima o tome tko, bez statističke pogreške, sigurno ulazi u Sabor. ORaH je uputio prigovor Državnom izbornom povjerenstvu i Etičkom povjerenstvu.


Nakon što je DIP pozvao HRT na održavanje demokratskog i pluralnog sučeljavanja, HRT, pod direktivom Zorana Milanovića, skandalozno otkazuje sučeljavanje u potpunosti te tim potezom stavlja finalni flaster na usta ORaH-u, ali i ostalim političkim akterima. U strahu od slobodnog i ravnopravnog sučeljavanja te predstavljanja ORaH-ovih ideja i programa građanima, Zoran Milanović pribjegao je možda i najkukavičkijem potezu svoje političke karijere i to ni manje ni više nego autoritarnom suspenzijom pluralnosti demokratskih izbora - poručili su danas iz ORaH-a u priopćenju, pozivajući HRT da ipak održi sučeljavanje.Objašnjenje iz HRT-a

Razlog otkazivanja sučeljavanja je tomu što je očitovanje Državnoga izbornog povjerenstva u kojemu stoji da je HRT-ovo "tumačenje kriterija odabira sudionika suviše arbitrarno"; te da bi se time 'utjecalo na stvaranje javnoga mnijenja u korist nekih sudionika izbora'

"Hrvatska radiotelevizija poštuje tu odluku Državnoga izbornog povjerenstva, ali smatra da se njome dovela u pitanje samostalnost uredničkih odluka te zakonom i pravilima zajamčena neovisnost javnoga servisa. Ovom odlukom Hrvatska radiotelevizija nedvosmisleno poručuje javnosti i svim sudionicima izbornoga postupka da ne pristaje biti iskorištena u izbornoj kampanji", izjavila je voditeljica Informativnog medijskog servisa HRT-a Lamija Alečković.


Hrvatska radiotelevizija na sučeljavanje je, na temelju istraživanja javnoga mnijenja i uredničke procjene, pozvala predstavnike pet stranaka, koalicija i neovisnih lista za koje je procijenila da bi nakon provedenih izbora 2015. mogle biti važne u oblikovanju i izboru Vlade Republike Hrvatske, što je posve u skladu s pravilima koja je odredio Hrvatski sabor te s HRT-ovim izbornim pravilima.

Hrvatska radiotelevizija dosadašnji je tijek kampanje pratila u skladu s najvišim profesionalnim standardima i obvezama javnoga medija, a na jednak će način nastaviti pratiti i ostatak izborne kampanje.


vecernji.hr/hrt/hic

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre