HIC https://made-in-croatia.com.hr/hr/proizvodi/drzavna-i-druga-obiljezja-drzavna-obiljezja-213
vijesti-svijet
zlatnici i srebrnjaci


ATZENA maslinova ulja

04.ožujka 2021.
OTKAZANA PLANIRANA SJEDNICA
Sljedbenici QAnona planirali novi napad na američki Kongres


napad na američki kongresAmerička militantna skupina, vjerojatno inspirirana teorijom zavjere QAnon, planirala je napad na američki Kongres u četvrtak, prema policijskim obavještajnim procjenama koje su potaknule Zastupnički dom da otkaže planirane sjednice iz sigurnosnih razloga.

Sigurnosna procjena, koju je osiguranje Kongresa podijelilo zastupnicima u srijedu, nije identificirala tu grupu, no vrijeme navodnog napada upućuje na njezin identitet.

U četvrtak je 4. ožujka, dan na koji se Donald Trump, po sljedbenicima QAnonove zavjere, trebao
vratiti na predsjedničku dužnost.

Zagovornici QAnona vjeruju u besmislenu teoriju po kojoj je Trump u tajnoj misiji razotkrivanja sotonističke kabale pedofila u redovima Demokratske stranke, koji iz pozadine kontroliraju američku vlast, i odabrali su 4. ožujka je je to bio izvorni dan predsjedničkih inauguracija sve do 1933.

Smrtonosni siječanjski napad na Kapitol još je u svježem sjećanju zastupnika pa je vodstvo Zastupničkog doma otkazalo planirana glasovanja i obavijestilo zastupnike da se ne moraju pojaviti na sjednici nakon što je stiglo policijsko upozorenje.

Hrvatski šah, set


Nije vjerojatno da će Senat, koji treba raditi na programu poticaja za pogođene pandemijom koronavirusa, otkazati svoju sjednicu.

Osiguranje Kongresa objavilo je da će u četvrtak pojačati sigurnost zbog potencijalne prijetnje.

“Na temelju obavještajnih podataka koje imamo poduzeli smo trenutne korake da pojačamo sigurnost”, objavila je služba osiguranja.

Voditelj službe Timothy Blodgett izdao je upozorenje da bi se prijetnje mogle protegnuti do vikenda zbog “dodatnog zanimanja militantne skupine za Kapitol od 4. do 6. ožujka”.

Nekoliko ultradesnih militantnih skupina igralo je ulogu u napadu na Kongres 6. siječnja u kojemu je pet osoba izgubilo život, među kojima i policajac.

Unatoč planovima militanata za dodatne napade Trump je odbio odustati od svojih neutemeljenih tvrdnji o izbornoj prijevari koje su inspirirale rulju da 6. siječnja navali na glavnu zgradu Kongresa u pokušaju da zaustavi postupka potvrde pobjede Joea Bidena na predsjedničkim izborima. I prošlog vikenda Trump je na okupljanju svojih sljedbenika ponavljao, bez ijednog dokaza, da mu je ukradena izborna pobjeda.novilist.hR/ HIC.hr
foto:Reuters

 
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre