HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/

  

 

 

10.siječnja 2022.
ZAPOSLENICI MORAJU IMATI COVID POTVRDU
Počelo drugo polugodište, neke škole će nastavu imati online

učenici s maskama


Danas je počelo drugo polugodište. U nižim razredima - maske su obvezne u zajedničkim prostorijama škole, a za učenike viših razreda - čak i kada je moguće održavati propisani razmak. 

 

Zaposlenici škola moraju imati COVID potvrdu. Oni koji je nemaju, trebaju se testirati dva puta tjedno. Nijedna županija nije zatražila prelazak svih škola na online nastavu, no njih desetak ipak će raditi prema tom - takozvanom C-modelu. Među njima je zadarska strukovna škola.

- Svi smo mi svjesni da su naši učenici, njih tisuću koji bi trebali ući u ponedjeljak kroz ova vrata protekla dva tjedna feštalo, veselilo se bili su u uvjetima koji nisu bili epidemiološki. Međutim više od 60% su putnici i dakle njih 500-600 bi sutradan putovalo ovim prigradskim i gradskim autobusima zajedno sa našim građanima, starijim osobama. To je bio temeljni razlog zašto smo išli na temeljnu ovu odluku, istaknuo je Tihomir  Tomčić, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića, Zadar.

- Nastavnici koji nisu cijepljeni se i dalje moraju testirati. Mi imamo organizirano testiranje ovdje u školi tako da neće biti nikakvih problema, rekao je Tomislav Milek, ravnatelj OŠ Lovre pl. Matačića, Zagreb.

Maturanti žele što više nastave uživo


Maturantima u svim školama nije nimalo jednostavno. Žele što više nastave uživo.

- To mi je jako bitno, očekujem probnu maturu za koju još uvijek nemamo sve informacije, kaže maturantica Paola.

 

Ali zato znaju pravila.
- Još uvijek nosimo maske, još uvijek ne smijemo mijenjati učionice, još uvijek smo u matičnoj učionici, kaže Ivana iz 7. razreda.


U veljači ponovo na odmor tjedan dana

Danas će tako sjesti u klupe, ali već za 40 dana, u veljači, ponovno će na odmor od tjedan dana. Mislim da učenicima treba odmora, da je period od božićnih do uskršnjih praznika dug i da će im taj tjedan dobro doći za jedan kratak predah, kaže Brigitte Gmaz, ravnateljica OŠ Vladimir Bosnar, Stubičke Toplice.
A koliko su se vremena promijenila govori i želja resornog ministra uoči novog polugodišta.
- Nadam se da ćemo uspjeti svladati svo gradivo kao i do sada uz što manje online nastave, rekao je Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja.
Uza svu tu zarazu, respiratore, samoizolacije, čovjek gotovo da poželi govoriti kao nekada o problemima poput reforme školstva ili pak gdje su stali pregovori sa sindikatima.

 hrt/ HIC.hr
foto:

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre