HIC grbovi-500-100


17.lipnja 2019.
OBLJETNICA
HDZ obilježava 30.godišnjicu osnutka

HDZ-30-ta godišnjica

U povodu 30. godišnjice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), izaslanstvo stranke predvođeno predsjednikom Andrejom Plenkovićem položilo je vijenac te zapalilo svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana na Mirogoju.

Nakon polaganja vijenaca obratio se predsjednik stranke Andrej Plenković.

Danas je 30. obljetnica osnivanja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), stranke koju je osnovao prvi predsjednik Franjo Tuđman, koji je s utemeljiteljima, uz potporu hrvatskoga naroda, hrvatskih branitelja, u prvih deset godina samostalne i slobodne Hrvatske ostvario sve ključne, strateške nacionalne zadaće, a to je stvaranje demokratskih institucija, obrana zemlje od agresije, oslobađanje teritorija, reintegracija hrvatskoga Podunavlja, vrlo jasno zacrtani put prema Europskoj uniji i NATO-u... - rekao je Plenković.

- Možemo biti ponosni na postignuća HDZ-a u tom razdoblju, na predvođenju procesa transformacije pravnoga i gospodarskoga sustava, na članstvu u NATO-u i EU, kazao je Plenković.

HDZ danas, dodao je, radi na rješavanju ključnih pitanja za građane - gospodarstvu i socijalnoj uključenosti te nastojanju da se Hrvatska kvalitetno pozicionira.

Istaknuo je i kako je ovo godina kad se obilježava 20. godišnjica smrti Franje Tuđmana pa su obilježavanje 30. obljetnice stranke i započeli na Mirogoju, kako bi još jednom odali poštovanje svojemu utemeljitelju.


HDZ će 30. obljetnicu osnivanja obilježiti i svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a nakon toga uslijedit će druženje u prostorijama NK Jaruna i tradicionalna nogometna utakmica između momčadi HDZ-a i zvijezda.

pogledajte galeriju jutarnjeg lista


hrt.hr/ HIC.hr
foto: jutarnji.hr
 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre