HIC-logo


ADRESAR HRVATA
IZVAN RH-2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hrAccomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

 

29. travnja 2015.
ODBIJA SASTANAK
Milanović ne dolazi na okrugli stol "Istinom 100 posto za Hrvatsku"

Glogoski-Milanovic

ZAGREB: Predsjednik Vlade Zoran Milanović i ministar branitelja Predrag Matić neće se odazvati pozivu hrvatskih branitelja, prosvjednika iz Savske 66, da nazoče okruglom stolu "Istinom - 100% za Hrvatsku", gdje su branitelji željeli, kako tvrde, poraditi na dijalogu.

Okruglom stolu neće nazočiti ni predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja danas odlazi u Bruxelles na sastanak s čelnicima Europske komisije i Europskog vijeća.
Mediji javljaju da vjerojatno ni nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić (s obzirom na nedostatak ostalih sugovornika) neće doći na okrugli stolU Tiskovnom uredu Nadbiskupije zagrebačke rečeno je Jutarnjem listu kako definitivna odluka još nije donesena, ali smatraju da je Bozanićevo djelovanje besmisleno ako bude jedini gost. Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko ispričao za nedolazak zbog svojih obaveza. Dolazak je otkazao i predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak.

Okrugli stol će zasad, unatoč nedolascima, svejedno biti održan kako je predviđeno danas 20.travnja u Novinarskom domu. Prosvjednici traže donošenje ustavnog zakona o hrvatskim braniteljima te ostavku ministra Matića i njegove zamjenice i pomoćnika.  Podsjetimo ,predsjednik Udruge 100 postotnih invaldida domovinskog rata Đuro Glogoški pozvao je premijera Milanovića na okrugli stol pod sloganom "Istinom 100 posto za Hrvatsku" kojeg organiziraju prosvjednici iz Savske 66. Okrugli sto je predviđen za srijedu 29.travnja u prostorijama Hrvatskog novinarskog doma. Poziv premijeru jučer je u Banske dvore osobno odnio Glogoški.
Poziv premijeru izravno je odnijeou Banske dvore Glogoški u srijedu 23.travnja. Na pozivu je, kao osoba kojoj se potvrđuje sudjelovanje na okruglom stolu, navedena Zorica Gregurić, a ona nam je rekla da su pozivi otišli i na adrese predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Sabora Josipa Leke, ministra Predraga Matića, te njegovih suradnika Bojana Glavaševića i Vesne Nađ.

Šest mjeseci izvršna vlast ne želi čuti naše zahtjeve i zato hrvatski branitelji i članovi obitelji pozivaju njihove predstavnike na ovaj okrugli stol, kako bi se probleme počelo rješavati, objasnila je Zorica Gregurić. Prije dva dana je bio 186.dan prosvjeda, u tom se razdoblju puno toga zbilo, prosvjednici su već izgubili puno energije, ali i kredibiliteta, sve ih je manje u šatoru, a ni medijima više nisu naročito zanimljivi. Predsjednica Republike i šef HDZ-a Tomislav Karamarko pružaju im maksimalnu podršku, ali Glogoški i kolege žude za određenim priznanjem iz Vlade. Zato bi eventualni Milanovićev dolazak na okrugli stol idućeg tjedna, mogao značiti prekretnicu u maratonskom prosvjedu ispred Ministarstva branitelja.

Glasnogovornik Vlade Nikole Jelića izjavio je da premijer ne može ići na okrugli stol čiji organizatori bezuvjetno traže ostavku njegova ministra i tako pokazuju da zapravo nisu spremni za razgovor na koji pozivaju.Najavljen prosvjed 2.svibnja

Branitelji su najavili i prosvjed 2. svibnja na Trgu bana Jelačića. Izvijestili su da su pripremili bogat kulturno-umjetnički program. Prosvjednicima će potporu dati i Marko Perković Thompson te Mišo Kovač. Skupu će prethoditi sveta misa za Domovinu u 18 sati u Zagrebačkoj katedrali.
Svoju potporu branitelji iz Savske 66 dali su i prosvjedima koje su ranije organizirale udruge Blokirani i Franak.

(hrt/novilist.hr/hic)

vezane vijesti

09.travnja 2015. Glogoški prihvatio ponudu zamjenice ministra branitelja i sada spava u hotelu.
07.travnja 2015. Kardinal Bozanić primio branitelje koji prosvjeduju u šatoru ispred Ministarstva branitelja
19.ožujka 2015. Jospović poručio da se na maskembalu u Savskoj krije lažno domoljublje.
4.veljače 2015. Reakcija Hrvatskih branitelja na haašku presudu u slučaju međutužbe između Hrvatske i Srbije
29.siječnja 2015. Sabor raspravlja o pravima branitelja, branitelji napustili Sabor uz tešeke riječi.
17.prosinca 2014. Vlada udovoljila jednom od zahtijeva hrvatskih branitelja.
13.studenog 2014 Potpora hrvatskim braniteljima iz Australije, od Hrvatskog svjetskog kongresa
31.listopada2014. Ministarstvo branitelja, osim što je izgubilo predznak ‘hrvatskih’, izgubilo je dignitet i svrhu postojanja
28. listopada 2014.  Otvoreno pismo premijeru Milanoviću
   
   
   Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre