HIC-logo


Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 
ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

 

09.travnja 2015.
NAKON ŠTO JE ISELIO IZ SPORNE KUĆE U ZAPREŠIĆU
Glogoški prihvatio ponudu zamjenice ministra branitelja i sada spava u hotelu.

ZAGREB: Budući da se iselio iz kuće u Zaprešiću, Đuro Glogoški kazao je danas medijima kako sada spava u luksuznom hotelu Sheraton.

"Gospođa Vesna Nađ, zamjenica ministra branitelja, u samom početku ponudila je 100-postotnim invalidima prve skupine da odu u hotel spavati i ja sam to sad prihvatio", kazao je sudjelujući zajedno s Josipom Klemmom i Dražimirom Jukićemna ribini u Glazbenoj školi u Požegi, prenosi RTL.

Glogoški je istaknuo kako su šatoraši u Savskoj spremni prosvjedovati do ispunjenja zahtjeva, pa čak i ako to potraje i do nakon izbora.

"Svakodnevno je u šatoru 150 do 200 branitelja i prosvjedovat ćemo dok god bude trebalo, neovisno o tome koja je politička opcija na vlasti jer sve je počelo još 2001. godine donošenjem zakona o pravima branitelja i od tada je dolazilo do smanjivanja prava branitelja. Zato i tražimo ustavni zakon o našim pravima ", dodao je.

Međutim Vesna Nađ, zamjenica ministra branitelja demantirala je izjavu Glogoškog'Toliko ludi nismo da plaćamo smještaj u Sheratonu, niti u bilo kojem drugom hotelu', napisala je na Facebooku.


Glogoški iselio iz kuće u Zaprešiću

Predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški napustuio je kuće u Zaprešiću stoji u izjavi predsjednika Udruge specijalne policije Josipa Klemma a koju je prenijeo hrt.
Klem je optužio ministra branitelja Predraga Matića da je prije Uskrsa protiv Glogoškog namjerno pokrenuo hajku.


Ministar branitelja Predrag Matić jednostrano je prije Uskrsa raskinuo sporazum o suradnji u programu liječenja hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine kako bi stopostotnim invalidima Domovinskog rata zagorčao Uskrs, a hrvatski branitelji i narod opet su izišli u susret braniteljima te smo riješili smještaj za Glogoškog, rekao je Klemm.

Budući da je Glogoški tijekom prosvjeda dva puta imao upalu pluća i četiri puta završio u bolnici na infuziji, Klemm je upitao je li veća šteta što se Glogoški koristio kućom ili je trebao umrijeti. Dok je Glogoški boravio u kući u Zaprešiću, nije došao nijedan drugi zahtjev stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine za njezino korištenje, istaknuo je Klemm.

Ministar Matić obećava svašta, neka se prestane baviti zahodima i počne rješavati važnije probleme. Zahode će ubuduće financirati ljudi koji nas podupiru. Gospodin Glogoški i svi mi čekamo novu uredbu u vezi kuće u Zaprešiću, za koju je ugovor o korištenju jednostrano prekinuo ministar Matić. Dok se ne ispune naši zahtjevi, ne prekidamo prosvjed,rekao je stopostotni hrvatski ratni vojni invalid Marko Radoš, jedan od branitelja koji su od početka prosvjeda u Savskoj 66.




Ministar branitelja Matić izbacuje Glogoškog iz kuće u Zaprešiću! 

Inače rok za iseljenje iz kuće u Samoboru je 7.travanj a Glogoški je ranije izjavio da iz sporne kuće neće  izaći dobrovoljno. Pomoćnik ministra Matića, Bojan Glavašević, čiju ostavku također traže branitelji u Savskoj, na svojem je profilu na Twitter napisao da Glogoški neće biti nasilno deložiran iz kuće u Zaprešiću.

Od 7.travnja Ministarstvo branitelja im neće plaćati najam za pokretne sanitarne čvorove.

Kako je ranije najavljeno Ministarstvo branitelja od 7.travnja će prestati plaćati četiri pokretna WC-a kojima se koriste branitelji prosvjednici u šatoru u Savskoj. Oni, pak, poručuju kako WC-i ostaju i da će ih plaćati donatori, i to po znatnoj nižoj cijeni od one koju navodi ministar Matić. 



ZAGREB:

vezane vijesti

24.travnja 2015. Glogoški pozvao Milanovića u šator u Savskoj 66 na okrugli stol pod sloganaom "Istinom 100 posto za Hrvatsku"
07.travnja 2015. Kardinal Bozanić primio branitelje koji prosvjeduju u šatoru ispred Ministarstva branitelja
19.ožujka 2015. Jospović poručio da se na maskembalu u Savskoj krije lažno domoljublje.
4.veljače 2015. Reakcija Hrvatskih branitelja na haašku presudu u slučaju međutužbe između Hrvatske i Srbije
29.siječnja 2015. Sabor raspravlja o pravima branitelja, branitelji napustili Sabor uz tešeke riječi.
17.prosinca 2014. Vlada udovoljila jednom od zahtijeva hrvatskih branitelja.
13.studenog 2014 Potpora hrvatskim braniteljima iz Australije, od Hrvatskog svjetskog kongresa
31.listopada2014. Ministarstvo branitelja, osim što je izgubilo predznak ‘hrvatskih’, izgubilo je dignitet i svrhu postojanja
28. listopada 2014.  Otvoreno pismo premijeru Milanoviću
   
   
   



Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre