ADRESAR HRVATA
IZVAN RH-2700 adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
Hrvatski iseljenički adresar

15.lipnja 2015.
HDZ DELEGACIJA S KANADSKIM HRVATIMA
Predsjednik HDZ-a Karamarko sudjelovao na proslavi sv.Antuna u Norvalau

Karamarko s iseljenicima nakon mise u Norvalu
fotografija:Karamarko u razgovor s iseljenicima nakon mise

U Hrvatskom franjevačkom svetištu Kraljice Mira u kanadskom Norvalu (pokrajina Ontario) tradicionalno se 14. lipnja slavi blagdan svetog Antuna Padovanskog, omiljenog sveca svega svijeta.
Na svetoj misi u župnoj crkvi - otvorenoj i posvećenoj 2008. - svake se godine okupljaju tisuće i tisuće naših iseljenika iz svih krajeva Kanade. Na proslavi se ove godine okupilo oko 5.000 Hrvata.

Proslavu blagdana ove godine je pohodilo izaslanstvo HDZ-a na čelu s predsjednikom Tomislavom Karamarkom. Nakon svete mise predsjednik HDZ-a Karamarko pozdravio je sve okupljene i svima koji nose ime Antun, Ante, Antea... čestitao je imendan i zahvalio na toploj dobrodošlici koju su mu pripremili kanadski Hrvati. Istaknuo je izuzetno važnu ulogu hrvatskog iseljeništva u stvaranju slobodne i samostalne RH.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko susreo se i s kanadskom ministricom vanjskih i konzularnih poslova Lynne Yelich, te ministrom obrane Jasonom Kenneyjem

Karamarko -Lynne Yelich i Jason Kenney
HDZ izaslanstvo na čelu s Tomislavom Karamarkom nalazi se u višednevnom je posjetu iseljenicima u Kanadi. U izaslanstvu su glavni tajnik HDZ-a Milinan Brkić,međunarodni tajnik dr. Miro Kovač te tajnica za iseljeništvo Margareta Mađerić.

U subotu u večernjim satima na svečanoj večeri na kojoj je bilo nekoliko stotina naših iseljenika Karamarko je govorio o najnovijim zbivanjima i stanju u Domovini, predstavio je viziju Hrvatske demokratske zajednice za budućnost, upoznao ih s glavnim naglascima programa za gospodarski oporavak Hrvatske i povezivanja Hrvata unutar i izvan Republike Hrvatske. 

HDZ-izaslanstvo u Kanadi
Hrvatsko iseljeništvo, koje je igralo veliku ulogu u stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske, poručilo je izaslanstvu HDZ-a da želi i dalje doprinositi jedinstvu domovinske i izvandomovinske Hrvatske, povezanosti hrvatskog naroda i stvaranju uvjeta za bolju budućnost i bolji život u Hrvatskoj.

Predsjednik HDZ-a oduvijek je posebnu pažnju - konzekventno i beskompromisno - poklanjao Hrvatima u iseljeništvu. Otuda i ovaj posjet dalekoj Kanadi.

U Mississaugi održan sastanak

 

Jedinstvo domovinske i izvandomovinske Hrvatske, neraskidiva povezanost između matice i iseljeništva, jedan je od HDZ-ovih strateških prioriteta. U gradu Mississaugi (pokraj Toronta, pokrajina Ontario) glavni tajnik Brkić, međunarodni tajnik dr. Kovač i tajnica za iseljeništvo Mađerić održali su sastanak s predstavnicima Koordinacije HDZ-a Kanada. Ispred Koordinacije sastanku je prisustvovao predsjednik Josip Zaradić.

U obraćanju prisutnima, Brkić je istaknuo golemi doprinos hrvatskog iseljeništva u stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske. Zahvalio je našim iseljenicima na svim njihovim dosadašnjim aktivnostima i angažmanu te pozvao da se maksimalno uključe u pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima.

- Hrvatska demokratska zajednica sve će učiniti da bi zaustavila iseljavanje iz Hrvatske. Prioritet je zapošljavanje mladih i pokretanje gospodarstva! A vodstvo stranke neće dozvoliti da politika bude sredstvo za osobne interese pojedinaca!

Zajedno u pobjede!

Članovi Koordinacije HDZ-a Kanada izrazili su iznimnu zahvalnost izaslanstvu HDZ-a za posjet ovoj prekooceanskoj zemlji u kojoj živi i radi brojna hrvatska zajednica iseljenika.Snagom zajedništva u nove pobjede!

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre