ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (tiskani)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
Hrvatski iseljenički adresar


02.ožujka 2015.
Na konferenciji 'Hrvatska i Europska unija-razvojna politika od 2015.-2020.' HDZ predstavio glavne ideje svog gospodarskog programa

ZAGREB: U Zagrebu je održana konferencija 'Hrvatska i Europska unija - razvojna politika od 2015. do 2020.' Na skupu, koji organiziraju Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, Europska komisija i Zaklada Konrad Adenauer, HDZ je predstavio glavne ideje svoga gospodarskog programa. Na otvaranju skupa govorila je i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović

'Pametni i održivi rast, te reindustrijalizacija, nova radna mjesta bazirana na znanju i inovacijama', kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko govoreći o osnovnim okvirima HDZ-ovog gospodarskog programa koji je u izradi. 'Veća će pozornost', kaže, 'biti usmjerena na do danas neiskorištene potencijale: geostrateški položaj Hrvatske kao novih vrata EU, upravljanje vodama, zaštita od poplava te istovremeno potpora novoj i vrijednijoj poljoprivrednoj proizvodnji. Velika pozornost', rekao je, bit će posvećena i energetici. 'Jasno je da ne mogu postojati samo ciljevi i želje te će u programu biti jasno naznačeni instrumenti i politike za ostvarenje svega toga', obećao je.
Kao jedan od glavnih ciljeva naveo je ostvarenje uvjeta za novo investiranje bez kojeg gospodarski rast nije moguć, a što je, tvrdi, i jedina barijera iseljavanju mladih.Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović poručila je kako se kvaliatetnim mjerama može vratiti nada i optimizam građana, kao i povjerenje inozemnih ulagača. "Osobno ću biti uključena u sve aktivnosti koje otvaraju mogućnosti našim izvoznicima", obećala je.

Veseli ju, dodala je, čuti poglede koji će biti izneseni na skupu. Samo nadmetanje idejama i inovacijama može Hrvatskoj donijeti boljitak, istaknula je predsjednica.

Uspjeh radu konferencije poželili su i ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina, voditelj Ureda Zaklade Konrad Adenauer u Hrvatskoj Michael Lange te voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević.

Nakon uvodnog izlaganja predsjednika muenchenskog IFO instituta Hansa Wernera Sinna o utjecaju eura na konkurentnost zemalja u sustavu EU, slijedi rad kroz više panela i diskusija - "Fiskalna i monetarna politika – alati gospodarskih promjena", "Nova industrijska politika" te "Energetski potencijali Hrvatske u EU s naglaskom na energetici kao osnovi daljeg razvoja".


hic


vezano

HDZ-ov savjetnik za gospodarski program: Hrvatska ima 'nizozemsku' bolest
Tomislav Karamarko najavio gospodarski program HDZ-a za 1. ožujka.


IZVOR: vecernji.hr/hic

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre